Reacția Rusiei la numirea noului ministru al Apărării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Kremlinul consideră ceea ce se întâmplă acum la Chișinău ca o chestiune internă a Republicii Moldova, dar ar dori ca toate procesele să corespundă cu ,,litera și spiritul legii”, motivând că Rusia este interesată de dezvoltarea relațiilor bilaterale și salută ,,atitudinea adecvată a actualului președinte Igor Dodon” în acest sens, a declarat secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, după învestirea ministrul Apărării.

„Noi credem că ceea ce se întâmplă acum la Chișinău este o afacere internă a Moldovei, dar, desigur, am dori să vedem toate procesele care au loc în strictă conformitate cu legea, știm că președintele Dodon este un susținător fervent al relațiilor bilaterale”, a declarat Peskov, conform Ria Novosti.

În acest caz, Peskov a declarat că autoritățile de la Kremlin analizează „foarte atent“ ceea ce se întâmplă în Moldova și sunt interesate de relațiile bilaterale pe care le au cu țara noastră.

„Nu putem interveni în afacerile interne ale Moldovei. Vedem tot ceea ce se întâmplă și vrem ca toate procesele să fie în conformitate cu legislația Republicii Moldova“, a adăugat Peskov.

Astăzi, Eugen Sturza a fost învestit în funcția de ministru al Apărării, jurământul acestuia fiind primit de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ce șeful statului Igor Dodon a fost suspendat temporar de către Curtea Constituțională, pentru procedura de numire a Ministrului Apărării, iar Candu a fost numit președinte interimar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...