Vei putea lua masa la cinci metri sub apă. Până în 2019 în Europa va fi construit primul restaurant subacvatic

32f5cf04f78cf24b6c437a1a7d813f54-2048w
Foto: gustarte.ro

Primul restaurant subacvatic din Europa se va deschide în Norvegia. Localul va fi parţial scufundat pentru a le da posibilitatea clienţilor să vadă ce este sub apă. Jumătatea din construcţie va fi situată pe coasta de sud a Norvegiei, iar cealaltă parte va fi sub apă.

Clădirea este construită pentru a fi un restaurant cu 100 de locuri, însă va funcţiona şi ca centru de cercetare marin şi ca recif artificial pentru midii. Odată intraţi, vizitatorii vor putea să vadă viaţa marină printr-o fereastră panoramică imensă.

6d1fd86be967b82c4284642a2f7f85ed-800w
Photo Credit: gustarte.ro

„Este mai mult decât un acvariu. Structura este gândită astfel încât să se integreze perfect în mediul marin la 5 m sub apă”, au declarat reprezentanţi ai firmei Snøhetta care se ocupă de design. Zidurile din beton vor avea 1 m lăţime, iar la exterior nu vor fi finisate, asperităţile fiind perfecte pentru a le permite midiilor să se ataşeze de ei. Midiile vor avea rolul de a atrage mai multe animale marine şi de a purifica apele. În timp ce clienţii vor mânca, cercetătorii din staţia de cercetare vor studia viaţa peştilor, în special comportamentul în funcţie de sezon.

Interiorul restaurantului va fi pictat în albastru marin cu influenţe verzi, algele marine, fundul mării şi marea însăşi fiind inspiraţia. În interior va şi şi un bar unde se va servi şampanie, iar decorul aici va fi reprezentat de scoici, nisip şi stânci.

Photo Credit: gustarte.ro
Photo Credit: gustarte.ro

Clădirea va purta denumirea Under, care seamănă foarte mult şi cu varianta norvegiană a cuvântului „minune”.  Construcţia primului restaurant subacvatic din Europa va începe în februarie 2018 şi se va finaliza la începutul anului 2019.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente