(video) Inspirați din cosmos și folclor – Via Dacă lansează „Paparuda”, primul videoclip al trupei

Fără titlu

Inspirată din folclor, muzica bună a răsunat într-un local din capitală. Via Dacă a lansat primul videoclip – „Paparuda” , care a fost realizat în baza scurtmetrajului cu aceeași denumire. Rezultatul final reprezintă o colaborare frumoasă cu o echipă de tineri cineaști din Moldova, în frunte cu regizoarea Lucia Lupu.

Via Dacă este o trupă care aduce un suflu nou pe piața muzicală din Republica Moldova, iar „Paparuda” este una dintre cele mai sonore piese ale formației, caracteristice îi sunt elementele tradiționale. Clipul lansat relevă ritualul divin prin care era chemată ploaia.

Sunt împreună  din luna ianuarie. Unii ar spune că e puțin, ei însă au reușit să-și îmbine temperamentele și au format un produs nou și unic pe piața muzicală din Moldova. „Fiecare vine cu istoria lui, fiecare și-a parcurs calea personală până ce s-a cristalizat acest format”, spune Iulia Panici, solista trupei. Au început să lucreze încă anul trecut la câteva proiecte, au reușit să înregistreze câteva dintre ele, însă „lipeala” propriu-zisă s-a întâmplat abia iarna aceasta.

Povestea lor începe cu Mozaic Social Club – o platformă creată pentru tinerii muzicieni și nu doar, care doresc să-și creeze o rețea solidă de colegi. „Evenimentele se petreceau la noi prin jam-uri, se chemau muzicieni experimentați, în cazul nostru este vorba de Vitalie, el a fost unul din pionerii proiectului, de acolo s-a pornit și colaborarea cu Iulia”, spune Alexandru.

Cunoaște mai bine Via Dacă dintr-un interviu anterior. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente