03:09:55 18.04.2024
Stiri

REACȚIA lui Dodon, după ce a fost suspendat astăzi pentru câteva minute: „Vor fi LOVIȚI de bumerangul pe care l-au lansat”

Politică 24.10.2017 13:37 Vizualizări7587 Autor: Ziarul National
REACȚIA lui Dodon, după ce a fost suspendat astăzi pentru câteva minute: „Vor fi LOVIȚI de bumerangul pe care l-au lansat”


Președintele Igor Dodon a fost suspendat astăzi din funcție, pentru câteva minute, atât cât a durat semnarea, de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, a decretului de numire a noului ministru al Apărării și discursurile ținute după depunerea jurământului de către popular-europeanul Eugen Sturza.

Igor Dodon a condamnat evenimentul de astăzi, afirmând că demisia sa din funcția de președinte „o poate decide doar poporul și nimeni altcineva”.

„Guvernarea va cădea în groapa pe care o sapă altora. Actul învestirii ministrului Apărării e dincolo de limita legitimității politice și arată cum neputința îi face pe guvernanți să comită erori grave. Prin faptul că nu le-am permis celor din guvernarea democrată să forțeze mâna președintelui, i-am adus în situația ca ei să utilizeze din nou ultimul as din mânecă pe care îl au – Curtea Constituțională. Însă precedentele pe care democrații au îndrăznit să le creeze vor deveni instrumentul din cauza căruia tot ei vor avea de pătimit. Vor fi loviți de bumerangul pe care l-au lansat. Sunt sigur că aceste metode nu sunt văzute de nimeni cu ochi buni nici în interiorul R. Moldova, nici în exterior și numai democratice nu pot fi numite”, a reacționat Igor Dodon pe Facebook.

CITIȚI și Noul ministru al Apărării nu-l recunoaște pe Igor Dodon în calitate de COMANDANT suprem al Armatei? „Comandatul suprem este POPORUL”

Șeful statului afirmă că mandatul său a fost oferit „de popor și mă voi supune doar poporului”.

„Guvernarea democrată nu mă poate demite, oricât de mult își dorește asta. Acum toți cetățenii s-au putut convinge de necesitatea trecerii la stat prezidențial, în care șeful statului ales în mod direct să aibă împuterniciri suplimentare, stipulate în Constituție, așa cum cere logica politică. Alegerile anticipate, o majoritate parlamentara socialistă și statul prezidențial rămân în continuare o soluție de salvare a Moldovei”, afirmă Dodon.

Președintele reiterează intenția de a desfășura o campanie de informare și de colectare a semnăturilor în favoarea statului prezidențial.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md