Mobiasbancă susține inovarea sectorului medical din Republica Moldova

Unul dintre partenerii strategici ai proiectului BreakingMed, care are drept scop revoluționarea sistemului medical din țară, Mobiasbancă – Groupe Société Générale, continuă susținerea sectorului medical și a tinerilor antreprenori pasionați de dezvoltarea tehnologiilor informaționale.

„Atunci când am vorbit despre proiectul ambițios pe care ni-l propunem, ne-a surprins deschiderea și răspunsul prompt al băncii de susținere a inițiativelor noastre. Investiția de încredere a unei instituții financiare de talia Mobiasbancă a contat și contează enorm pentru noi. Ne-a inspirit încredere, iar noi perseverăm ca să revoluționăm prin inovare și digitalizarea sectorului medical. De asemenea, suntem foarte bucuroși să avem parte de susținerea companiilor din sectorul privat.”, a declarat Olga Graur, managerul proiectului.

BreakingMed a reușit să adune peste 100 de tineri care au explorat conceptele de aplicații WEB și mobile, realitate virtuală, imprimare 3D și Big Data în medicina viitorului. Participanții au venit cu soluții digitale pentru cele mai acute probleme.

Toate eforturile participanților și organizatorilor se concentrează pe inovarea serviciilor medicale ca, la sfârșitul proiectului, prototipurile de produse tehno-medicale să contribuie, în mod decisiv, la îmbunătățirea și digitalizarea sistemului medical din țara noastră.

Pentru mai multe detalii despre etapele proiectului care se desfășoară în această perioadă, accesați AICI.

Întrebată de ce Mobiasbancă susține sectorul medical, Stela Ciobanu, Secretar General al băncii, a declarat: „Potențialul tehnologiilor informaționale trebuie valorificat mai ales în domeniul sănătății, pentru a sprijini dezvoltarea acestuia, iar în final – să contribuie la salvarea de vieți și asigurarea stării de sănătate și longevitate a populației. Susținerea acestui proiect reconfirmă strategia Mobiasbancă de sprijinire a sectorului medical prin programul ”MobiSante”, a inovațiilor și investirea încrederii în potențialul tinerilor dezvoltatori IT”.

La data de 16 octombrie, a început marele BreakingMED Hackathon în care mai mulți programatori, persoane din medicină, designeri și antreprenori vor participa la dezvoltarea de software, colaborând pentru dezvoltarea unui proiect de sistem de programe pentru calculatoare.

***

Proiectul antreprenorial BreakingMED este inițiat de iHUB Chișinău în colaborare cu Drupal Moldova Association, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei, reprezentat de Agenția Suedeză pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională (Sida) și susținut de Mobiasbancă și Hospices of Hope Moldova.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente