Gest fără precedent în Europa: 6 constructori au deschis un showroom comun pentru promovarea mașinilor electrice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

BMW, Nissan, Renault, Volkswagen, Kia și Mitsubishi au inaugurat un showroom comun în Marea Britanie cu scopul principal de a promova mașinile electrice, fără să se teamă că propriile vânzări vor fi în scădere.

Constructorii auto se află într-o concurență puternică pentru clienți, iar colaborările din acest domeniu pentru creșterea vânzărilor sunt practic inexistente.

Iată însă că, în localitatea Milton Keynes din Marea Britanie, compania Chargemaster care vinde stații de încărcare pentru mașini electrice a reușit să convingă 6 mari constructori auto din Europa să coopereze pentru promovarea industriei auto.

Astfel, BMW, Nissan, Renault, Volkswagen, Kia și Mitsubishi au acceptat provocarea de a dezvolta un showroom comun în care să expună modele și, mai ales, să promoveze mașinile electrice. Practic, în loc să fie asaltați cu oferte de vânzare, vizitatorii showroom-urilor primesc informații despre avantajele utilizării mașinilor electrice. La cerere, clienții primesc informații și despre prețurile solicitate pentru modelele expuse.

Cei de la Nissan afirmă că nu se tem să-și expună modelele alături de cele ale rivalilor, întrucât compania este „încrezătoare” în poziția dominantă pe care o are pe această piață, cu referire la faptul că Nissan Leaf este mașina electrică cu cele mai mari vânzări în lume.

Între timp, reprezentanții BMW afirmă că oamenii au numeroase întrebări despre mașinile electrice, iar acum există un loc unde pot afla informații generale despre acestea, fără să primească detalii specifice unui anumit model de pe piață.

Acesta este primul showroom multibrand din Europa, însă în Statele Unite a fost deschis unul asemănător încă din luna mai. Chevrolet Bolt, Ford C-Max Energi și Nissan Leaf sunt expuse la comun într-un showroom din Portland, Oregon. De asemenea, compania EVBuy a inaugurat în Shanghai un showroom unde expune modele electrice de la mai mulți constructori.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...