/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Protest cu hârtie igienică. Părinții cer Primăriei să asigure grădinițele cu hârtie și detergenți

missing
23 octombrie 2017, ora 17:12

Proteste ingenioase la Primărie au mai avut loc și în trecut – ba cu gunoi, ba cu câini morți. Astăzi s-a protestat cu hârtie igienică. Dis-de-dimineață, pe treptele instituției au apărut câteva seturi de hârtie igienică, legate cu panglică aidoma cadourilor. Inițiativa aparține grupului „Părinți Solidari” care au cerut astfel ca autorităților să asigure grădinițele cu produse de igienă, nu părinții.

Nu este bine ca părinții să vină cu hârtia igienică sau să i se spună părinților că sunt obligați să cumpere produse. Educatoarele trebuie să-și facă o problemă în plus că li se termină săpunul, hârtia sau șervețelele sau soluția de spălat podeaua. Aceasta nu este problema educatoarelor”, a declarat Ala Revenco, fondatoarea Asociației „Părinți Solidari”.

Este o rușine ca în secolul XXI părinții duc de acasă hârtia igienică și săpunul la grădiniță. Aceasta nu este asigurată în totalitate de stat”, a adăugat Iulia Nazaria, fondatoarea Asociației „Părinți Solidari”.

Părinții sunt indignați că pe lângă faptul că achităm taxe de intrare la grădinițe, respectiv ni se cere și fondul grupei. Eu am refuzat să achit anul acesta orice fundație și mi-au dat lista și comitetul părintesc îmi trimite mesaje că trebuie să achit”, a menționat Artina Apatic, părinte.

Directoarea Grădiniței Nr.182, Tatiana Cogut, spune că de la proclamarea Independenței și până acum statul nu a prevăzut resurse financiare pentru procurarea hârtiei igienice.

Tot ce trebuie pentru igiena copiilor au fost aduse de părinți prin modalități diferite. În unele grupe, comitetul părintesc strângea bani și cumpăra pentru toată grupa, Iar în unele grupe părinții aduceau pentru fiecare copil pentru o lună sau pentru jumătate de an”, explică Tatiana Cogut, directoarea grădiniței nr. 182.

Cei de la Direcția educație au o explicație: Hârtia igienică nu a fost niciodată inclusă în lista produselor de igienă ce necesită a fi puse la dispoziția instituțiilor preșcolare.

Direcția educație nu procura hârtie igienică. Pentru utilizarea hârtiei igienice, bineînțeles că trebuie identificate alte surse, cum ar fi părinții de exemplu. Pentru a fi alocați bani pentru acest produs, este nevoie ca produsul dat să se găsească în lista de produse cu drept de procurare”, a declarat Viorica Negrei, șeful adjunct Direcția Educație primăria Chișinău.

În anul curent, pentru procurarea produselor de igienă în grădinițele din capitală, au fost alocate 1 milion 300 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram