09:50:53 18.04.2024
Stiri

Guvernul României se mută, pentru o zi, la Chișinău!

Știri 23.10.2017 15:35 Vizualizări2543 Autor: Ziarul National
Guvernul României se mută, pentru o zi, la Chișinău! Bucuresti FM


Ședința comună a Guvernelor din Republica Moldova și România va avea loc în luna noiembrie la Chișinău, a anunțat, la București, Ambasadorul Republicii Moldova, Mihai Gribincea.

Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței „Excelență în business”, organizată de Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova – România, transmite „România Liberă”.

Acțiunea de la Chișinău se desfășoară după ce, în luna martie, o reuniune similară a celor două Guverne s-a ținut la Piatra Neamț, iar în luna iulie, premierul Mihai Tudose a fost în vizită la Chișinău.

De asemenea, în perioada 11 – 12 octombrie, la Bucuresti s-a desfășurat ședința comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică Republica Moldova – România.

Ambasadorul Gribincea a precizat că, „în povida complexității situației politice de la Chișinău”, relațiile dintre cele două țări sunt foarte bune.

„Este evident că ceea ce a reușit să obțina Moldova în anii de independență ar fost imposibil fără sprijinul țărilor partenere, în primul rând al României. Împărtășim acceași identitate, limbă, cultură și trecut istoric. Cel mai apropiat și de nădejde partener al Republicii Moldova a continuat să rămână România”, a spus Ambasadorul Mihai Gribincea.

Potrivit acestuia, „astăzi România este principalul partener comercial al Republicii Moldova și ne dorim ca Bucureștiul să rămână în această postură. Peste 1 600 de firme cu capital din România funcționează în Republica Moldova și încurajăm companiile românești să investească”.

Ambasadorul Mihai Gribincea a mai amintit că, în luna septembrie, România a transferat Republicii Moldova ultima tranșă a unui împrumut de 150 de milioane de euro.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md