O mamă şi trei copii minori ai acesteia, internaţi după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de o sobă defectă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei minori și mama acestora s-au intoxicat cu monoxid de carbon în urma exploatării unei sobe defecte. Cazul a avut loc în noaptea de 21 octombrie în localitatea Bălășești, raionul Sângerei.

Conform informațiilor Centrului de dirijare și intervenții operative Nord, o femeie în vârstă de 36 de ani și trei minori în vârstă de 16, 13 și 6 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au exploatat soba din propria locuință. Aceştia au fost preluați de echipele medicale și internați în spitalul raionului Sîngerei. La moment starea acestora este satisfăcătoare.

În urma primelor investigații se presupune că mama și copii s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la soba din casă. Incendiu în locuință nu s-a produs.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația să respecte cu strictețe regulile de exploatare a sobelor și a utilajelor de încălzit. Pompierii îndemnă oamenii să stingă focul din sobă pe noapte și să aerisească bine încăperile. În caz de situații de risc persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 901.

Conform datelor IGSU, de la începutul toamnei, 12 persoane au primit îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la sobe defecte.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...