17:44:06 25.04.2024
Stiri

Cum să te BRONZEZI frumos

Reportaj 21.06.2015 20:00 Vizualizări2373 Autor: Ziarul National


Cum să te BRONZEZI frumos sursa: google.ro

Pentru a evita bronzarea neuniformă sau îmbătrânirea prematură a pielii, înainte de expunerea la soare, potrivit practic-idei.ro, trebuie să-ți acorzi puțin timp pentru pregătirea tenului.

Primul pas pentru pregătirea pielii este să îndepărtezi celulele moarte și impuritățile.

Pentru aceasta folosește un produs pregătit în casă: pune la macerat, pentru o perioadă de 3 săptămâni, câte 1/2 lingură frunze de salvie și de rozmarin în câte 15 ml ulei de soia, ulei de migdale și ulei de germeni de grâu. După macerare, adaugă 3 lingurițe făină de ovăz. După omogenizare aplică masca pe față cu mișcări circulare ușoare, evitând ochii și gura.

În timpul concediului de vară, la munte sau la mare, pielea și părul vor fi expuse la soare mai mult ca de obicei. Pentru a evita efectele neplăcute, trebuie să te pregătești din timp. Îți propun un program de 4 săptămâni. Cu o lună înainte de plecare în vacanță, încearcă să faci mai multă mișcare, exerciții fizice simple, care să-ți întărească mușchii și să te elibereze de stresul cotidian.

Cu 3 săptămâni înainte de expunerea prelungită la soare, începe tratamentul cosmetic al tenului și al părului. Folosește creme pentru ten și încearcă să te expui câte puțin la soare, pentru a se obișnui pielea cu razele ultraviolete. Mergi dacă poți la o ședință de cosmetică și în fiecare săptămână îngrijește-ți tenul, făcând o mască obișnuită. Pentru pregătirea părului la expunerea la soare, apă și sare, fortifică-l cu ajutorul măștilor de păr (gălbenuș de ou amestecat cu câteva picături de suc de lămâie și câteva picături de rom), în fiecare săptămână.

Cu două săptămâni înainte de expunerea la soare, pentru a obține un bronz uniform, trebuie să folosești o cremă exfoliantă pentru tot corpul. Ultima dintre ședințe este cu câteva zile înainte de plecare. Nu uita pedichiura, înmoaie picioarele timp de 10 minute în apă călduță în care ai pus sare.

Cu o săptămână înainte de plecare, poți să-ți vopsești părul, dar nu folosi geluri, lacuri sau fixative pe plajă! Acum este momentul să te epilezi prin metode obișnuite. Ai grijă de mâinile tale! Pune în apă călduță zeama de la 1/2 lămâie și foarte puțină acetonă sau dizolvant. Ține 5 minute degetele în apă, apoi masează-le cu o cremă hidratantă pentru mâini. Curăță unghiile și dă-le cu o ojă sau lac transparent.

În zilele caniculare

Pentru a-ți păstra tonusul, prospețimea și frumusețea în acest sezon, ai nevoie de îngrijiri speciale și un program adecvat zilelor caniculare. Începe ziua cu un duș alternativ (cald și rece) folosind în locul săpunului un gel de baie răcoritor.

După nopțile fierbinți, multe persoane se trezesc neodihnite, cu tenul obosit și ochii inflamați. În acest caz, este indicat să îți fricționezi ușor fața cu câteva cuburi de gheață, care au efect rapid de înviorare. Renunță la folosirea excesivă a fardului și fondului de ten. Nu uita să te epilezi la subraț și folosește întotdeauna un deodorant. Pe parcusul zilei poți repeta pulverizarea, după ce te-ai șters cu un prosop umed.
Ai grijă să ungi cu cremă decolteul și călcâiele, tamponând cu pudră, care are capacitatea să păstreze epiderma uscată.
Pe lângă apă minerală și sucuri de fructe, necesare hidratării organismului, îți recomand așa-numitul „ceai de frumusețe“, ideal pentru întărirea unghiilor, părului și curățarea tenului.
Se face o infuzie de 1/2 litru apă în care se pune 1 lingură de amestec de coada-calului, troscot și trei-frați-pătați. Timp de 30 de zile bei în fiecare zi această cantitate, apoi faci pauză două săptămâni, după care mai poți continua încă 30 de zile.

Să consumi multe legume (ardei etc.) care au vitamine. Pentru o bună circulație se recomandă un suc din 2 morcovi, 2 căței de usturoi și o rădăcină de pătrunjel. Se bea sucul rezultat timp de 10 zile pe lună. Dacă din cauza mirosului nu suporți usturoiul, poți renunța la el.

Să nu faci dușuri prea reci pe căldură prea mare, deoarece apa rece stimulează circulația și te face să transpiri. Dușurile ți le recomand să le faci cu apă călduță (la temperatura camerei).

Este bine să porți în geantă o sticlă cu apă minerală din care să bei sau să te stropești pe față când nu mai reziști la căldură.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md