/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Doliu în România. Prinţesa Marina Sturdza, descendentă a două vechi familii de domnitori, s-a stins din viață

22 octombrie 2017, ora 18:35

Principesa Marina Sturdza a fost descendentă a unei importante familii românești. Ea a trăit în exil și a fost, pe rând, jurnalistă, vicepreşedintele uneia dintre cele mai renumite case de modă din lume, director UNICEF și a avut, totodată, o impresionantă activitate caritabilă.

În anul 2005 a primit premiul EU European Women of Achievement Humanitarian Award, iar în anul 2009 a primit distincția Avon Award pentru activitate umanitară în România. În anul 2010 a primit premiul organizației Salvați Copiii pentru activitatea sa în domeniul protecției copilului, iar în anul 2012 a primit Premiul Hospices Champion, din partea organizației Hospices of Hope Casa Speranței.

Prințesa Marina Sturdza și-a dedicat ultima parte a vieții sale, prin intermediul organizațiilor de caritate pe care le-a patronat, copiilor instituționalizați și bolnavilor în stadiu terminal. Printre organizațiile internaționale de caritate pe care le-a patronat se numără Hope and Homes for Children, activă în 10 țări, organizația pentru îngrijire paliativă a bolnavilor în stadiu terminal Hospices of Hope Casa Speranței, FARA Romania, Hospice Angelus – Moldova, Centrul Social pentru Copii Sf. Dimitrie , Mara Society în New York.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram