Concurs cu miros de toamnă. La Biblioteca „B.P.Hasdeu” s-a desfășurat a treia ediție a ARC Apple Desserts Contest

DSC_4686
Foto: Sergiu Brînza

Biblioteca Municipală „Bogdan Petriceicu Hasdeu” a găzduit vineri un eveniment cu miros de toamnă. În centru atenției s-au aflat merele de la producătorii autohtoni. La cea de-a treia ediție a ARC Apple Desserts Contest au participat 14 persoane la concursul de deserturi. În premieră anul acesta a fost organizat și un concurs pe Instagram la care au participat 13 persoane.

Apple Desserts Contest  își propune să valorifice fructele antreprenorilor autohtoni. „Unul dintre scopurile primordiale ale evenimentului este recunoașterea excelenței merelor moldovenești. Merele de aici sunt foarte faine și este foarte important să le promovăm și să susținem producătorii autohtoni”, spune Jed Wolfington, atașatul Cultural al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Concurenții la proba deserturilor au fost apreciați de un juriu format din trei persoane: Megan Bouldin, US Embassy, Mariana Harjevschi, Director Biblioteca Hasdeu și Iulia Cozlenco, food blogger. Juriul a punctat în primul rând gustul și originalitatea de servire a produsului finit, dar au mai evaluat și prezentarea celor care au gătit.DSC_4603 DSC_4610 DSC_4614 DSC_4615 DSC_4616

Ce ține de concursul pozelor de pe Instagram, publicul era juriul. Voluntarii împărțeau stickere, iar fotografia care s-a ales cu cele mai multe voturi, a învins.

„Mă bucur enorm că acest eveniment se întâmplă la bibliotecă, pentru mine, ca bibliotecară, mărul este un simbol al cunoașterii și atunci când am fost întrebată dacă e ok să fie organizat acest eveniment aici pentru mine a fost firesc să dau un răspuns afirmativ”, menționează Mariana Harjevschi, Director Biblioteca Hasdeu.

Locul de frunte la proba deserturilor l-a obținut Marina Căpățină, cu „Torta de Toamnă”. „Ne-a impresionat mult desertul prin simplitatea rețetei și bogăția gustului.” Mădălina Teaca a devenit câștigătoarea concursului pozelor de pe Instagram.

Cei care au venit, în cadrul concursului la bibliotecă nu regretă acest fapt. Au făcut cunoștință cu persone interesante și au căpătat experiență, dar și rețete noi. „Desertul delicios pe care l-am preparat este unul tradițional rus, pentru că predecesorii mei vin de acolo. Rețeta am moștenit-o de la mama și am hotărât să o împărtășesc și cu alții”, spune Xenia Tulbure, participantă.DSC_4618 DSC_4621 DSC_4625 DSC_4632 DSC_4644 DSC_4646 DSC_4647

„Eu cred că noi trebuie să valorificăm fructele locale pentru a susține antreprenorii de aici. Personal nu cumpăr fructe, pentru că le iau direct de la bunica din grădină. Bunica m-a inspirat să particip la acest concurs și tot de la ea am luat rețeta”, spune Nicolae Ionel, participant.

Membrii juriului specifică că le-a fost greu să stabilească un învingător, deoarece toate prăjiturile meritau acest titlu. „Foarte multă creativitate, deserturile au fost de-a dreptul delicioase, fiecare a fost special”, menționează Megan Bouldin, US Embassy.

La cea de-a treia ediție a ARC Apple Desserts Contest au participat 27 de concurenți la două concursuri. Cei prezenți au avut parte de jocuri distractive ogranizate de voluntarii ARC. În urma anunțării rezultatelor toți au fost invitați să își alinte papilele gustative cu deserturi delicioase în care ingredientul principal era mărul.DSC_4689 DSC_4692 DSC_4704 DSC_4726 DSC_4732 DSC_4675

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente