Roger Federer a câștigat turneul de la Halle

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tenismanul elvețian Roger Federer, numărul 2 mondial, a câștigat pentru a opta oară în cariera sa turneul pe iarbă de la Halle (Germania), dotat cu premii în valoare de 1.574.640 de euro, în finala căruia l-a învins duminică în două seturi, 7-6 (7/1) 6-4, pe italianul Andreas Seppi (locul 45 ATP).

Federer, în vârstă de 33 ani, devine astfel jucătorul cu cele mai multe victorii pe iarba de la Halle, competiție care servește drept pregătire pentru turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, pe care elvețianul l-a câștigat de șapte ori până acum.

El și-a trecut cu această ocazie în palmares al patrulea trofeu din acest an, după cele cucerite la Istanbul (Turcia), Dubai (Emiratele Arabe Unite) și Brisbane (Australia), ajungând la un total de 86 de titluri ATP, între care 17 de Grand Slam.

Campionul din Țara cantoanelor a avut nevoie de o oră și 48 minute de joc pentru a câștiga turneul de la Halle, în care a disputat în total 10 finale, pierzând doar două dintre ele: în 2010, în fața australianului Lleyton Hewiit, și doi ani mai târziu, contra germanului Tommy Haas.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...