10:50:58 28.03.2024
Stiri

Adriana Ochișanu are acasă o colecție impresionantă de costume populare

Monden 21.06.2015 16:05 Vizualizări4886 Autor: Daniela Hadei
Adriana Ochișanu are acasă o colecție impresionantă de costume populare Facebook.com


EVOLUȚIE // Îndrăgita interpretă de muzică populară, Adriana Ochișanu, a lansat recent o piesă și un videoclip romantic alături de un interpret italian

Dragostea pentru muzică a moștenit-o de la mama sa, care i-a fost și prima învățătoare. Cântă de la o vârstă fragedă, iar cântecul popular este sufletul său. Adriana Ochișanu se află la București, unde va susține astăzi un concert alături de frații Ștefăneț, iar imediat ce revine la Chișinău, artista se va pregăti pentru alte spectacole. De această dată, în Italia.

„Doar dragostea”

Massimo Belestrieri este un om de afaceri din Italia, dar care are o pasiune aparte pentru muzică. Și-a dorit mereu un duet cu o artistă din R. Moldova, iar după mai multe căutări, a ales-o pe frumoasa Adriana Ochișanu. S-au înțeles din câteva cuvinte, iar în scurt timp au lansat videoclipul și piesa „Doar Dragostea”, piesă care numai în câteva zile a fost ascultată și apreciată de peste 30 de mii de fani.

„Domnul Belestrieri este un om deosebit, cu o verticalitate și o bunătate aparte. Ne-am cunoscut direct în studio, după ce dumnealui a fost la două concerte unde am cântat eu, a mers la compozitorul Oleg Baraliuc și i-a spus că își dorește un duet cu mine. Domnul Baraliuc a venit cu ideea ca piesa să fie în italiană și română, pentru că avem foarte mulți cetățeni din R. Moldova stabiliți în Italia. Înregistrările au decurs bine, domnul Belestrieri înțelege foarte bine limba română, iar acum o învață pentru a o putea vorbi. Cel mai greu i-a fost să pronunțe litera î”, zâmbește artista. Piesa va fi lansată și în Italia, iar duetul Adriana Ochișanu și Massimo Belestrieri va susține o serie de concerte și acolo.

„Muzica clasică va fi veșnică”

Adriana Ochișanu a fost de mai multe ori în Italia, iar de fiecare dată se întoarce cu impresii frumoase de acolo. În timpul filmării noului videoclip, însă, interpreta ne spune că a simțit o întoarcere în trecut. „Filmările au decurs foarte frumos și au fost realizate într-un orășel vechi din Italia, care se află la aproximativ 20 km de locuința lui Massimo. Am avut impresia că m-am întors în timp. Pentru mine, Italia rămâne una dintre cele mai preferate destinații”, ne povestește Adriana Ochișanu.

Chiar dacă piesa a fost criticată de unii ascultători, interpreta crede că acest duet este unul reușit. „În ciuda criticilor, cred că este un duet reușit și un videoclip de succes, este unul ceresc. Muzica clasică nu va muri niciodată, ea este veșnică”, a precizat Adriana Ochișanu.

Piese din propriile trăiri

Adriana Ochișanu cântă melodii populare, lăutărești, piese din mai multe zone folclorice românești, muzică ușoară, dar mai aproape de suflet îi este totuși muzica populară, deoarece, ne spune artista, a cântat mereu muzică populară. „Mi-a fost foarte greu să cânt muzică ușoară, dar grație compozitorului Oleg Baraliuc, care mi-a fost și ca un profesor de canto, eu zic că mi-a reușit”, se destăinuiește îndrăgita interpretă. Artista are mai multe piese proprii, dar și piese scrise de compozitorul Oleg Baraliuc, iar o mare parte dintre ele sunt inspirate din trăirile interpretei. „În viață există și tristeți, și bucurii, iar fără aceste trăiri nu s-ar fi născut niciun șlagăr. Toate piesele interpreților sunt o parte din viață”, ne explică Adriana Ochișanu.

„Frumusețea se moștenește”

Pe lângă faptul că are un ten de invidiat, Adriana Ochișanu are și o ținută scenică de excepție, și o colecție impresionantă de costume populare. Artista ne spune că frumusețea se moștenește, dar se întreține cu multă fericire, iar costumul popular pune în valoare cântecul.

„Cred că am vreo 10 costume. Le cumpăr de obicei din România, din Bucovina și, înainte de toate, am grijă ca toate culorile să se asorteze între ele, să fie originale, de aia probabil toată lumea atrage atenție, în primul rând, la costum”, zâmbește artista.

„Prin intermediul costumului, pui în valoare și cântecul, ești un etalon și un exemplu pentru public”, completează Adriana Ochișanu. Despre secretul frumuseții, interpreta ne spune că a moștenit tenul mamei sale. „Mama m-a făcut cu un ten perfect, iar dacă mergi mereu cu capul sus, ești fericită, pozitivă și cu dispoziție bună, ridurile nu apar. Totul depinde de noi, dacă ți-e dragă viața, ridurile dispar”, ne spune frumoasa artistă.

„Un cântec în memoria tatălui”

Anul trecut a fost unul cu succes pentru Adriana Ochișanu, iar după ce a lansat câteva CD-uri, artista pregătește noi surprize pentru public.

„Am început colaborarea cu frații Ștefăneț, vrem să lansăm și două videoclipuri. Este vorba de o melodie în memoria tatălui meu și o melodie de petrecere. Mai am niște melodii la care lucrez și poate voi mai lansa un CD”, ne dezvăluie interpreta.

Întrebată ce mai face fiul său, Cristi, din relația cu Corneliu Botgros, interpreta de muzică populară a precizat că băiatul este bine. „Fiul meu este bine, mulțumesc. Recent a susținut examenele și a absolvit clasa a noua, iar acum se pregătește pentru a se înscrie la un colegiu de muzică din Anglia. Stă cu tatăl său, iar în general e bine, e sănătos, asta este cel mai important lucru”, a completat artista.

Împreună cu viitorul său soț, bărbatul care o susține în toate și este mereu alături de ea, Adriana Ochișanu va merge în vacanță abia la sfârșitul verii. „În august vrem să plecăm la mare, undeva în vacanță, să ne încărcăm bateriile, dar încă nu știm unde exact”, zice ea.

„Nu ne gândim la nuntă”

Întrebată dacă au planuri și pentru o nuntă, interpreta a precizat că aceasta nu este o prioritate acum. „Noi suntem bine, acum nu ne gândim la nuntă pentru că avem multe alte lucruri mai importante de făcut”, mai spune artista.

„Publicului îi transmit să fie alături de mine. Promit să bucur sufletele ascultătorilor mei, căci, dacă nu ar fi publicul și oamenii mei, nu aș fi ajuns să fac ceea ce îmi place, ceea ce fac acum”, a conchis Adriana Ochișanu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md