Putin și Erdogan au discutat din nou; Relațiile, mai bune ca niciodată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan au discutat telefonic, sâmbătă, despre dezvoltarea cooperării economice şi despre situaţia din Siria, a anunţat Kremlinul, relatează site-ul agenţiei Tass.

„În timpul unui schimb detaliat de opinii cu privire la problema siriană, cele două părţi au oferit o evaluare încurajatoare a eforturilor comune în cadrul procesului de la Astana, care au putut fi observate în crearea zonelor de siguranţă din Siria. Aceştia au discutat perspectivele celei de-a şaptea reuniuni pe tema Siriei, la Astana, la sfârşitul acestei luni şi au menţionat aspectele practice legate de o coordonare ulterioară a eforturilor de soluţionare a situaţiei din Siria”, potrivit serviciului de presă de la Moscova.

În urma discuţiilor din capitala Kazahstanului la 4 mai, Rusia, Turcia şi Iran au semnat un acord pentru crearea unor zone de siguranţă în în provincia siriană Idlib (nord-vest), în nordul oraşului Homs, în Ghouta de Est şi în sudul Siriei. Observatori din aceste state au rolul de a preveni confruntările între regimul sirian şi forţele opoziţiei.

În acelaşi timp, Putin şi Erdogan şi-au exprimat satisfacţia faţă de ritmul actual de dezvoltare a cooperării ruso-turce în diferite domenii şi au stabilit să reia discuţiile în perioada următoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...