(FOTO) Noul Opel Astra va veni cu un motor Turbo de 1,4 litri impresionant

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Opel a anunțat primele specificații ale noii motorizări 1.4 Turbo din gama Astra K. Propulsorul alimentat cu benzină este oferit în două variante de putere și are un consum mixt de 4.9 litri la sută.

Opel Astra, compacta germană care tocmai a primit o nouă generație, va fi oferită și în compania unei motorizări 1.4 Turbo complet noi. Aceasta este realizată integral din aluminiu și este descrisă drept „fratele mai mare” al motorului 1.0 Ecotec Turbo din gamele Adam și Corsa, proaspăt premiat cu locul doi în clasa sa la Motorul Anului 2015. Motorizarea 1.4 Turbo din oferta Opel Astra va fi oferită în două variante de putere, 125 și 150 CP, iar cuplul maxim anunțat este de 245 Nm. Agregatul respectă normele Euro 6 și se bucură de tehnologie Start-Stop. Consumul mixt anunțat al lui Astra K 1.4 Turbo în ciclul standard NEDC este de 4.9 litri la sută, în timp ce emisiile de CO2 sunt de 114 grame pe kilometru.

103938l

Cuplul maxim al noii unități 1.4 Turbo din oferta Opel, de 245 Nm, este asigurat între 2.000 și 3.500 rpm. Cei de la Opel estimează că noul motor de 1.4 litri este capabil să surclaseze o unitate aspirată de 2.0 litri la toate capitolele relevante, de la performanță până la consum de carburant. Reprezentanții Opel promit că noul lor motor 1.4 Turbo a fost gândit din start să fie printre cele mai eficiente și silențioase din segment. În acest sens, inginerii au proiectat o baie de ulei separată în două zone și un capac special al chiuloasei pentru a reduce la minimum rezonanțele care ar fi produs sunete sau vibrații neplăcute.

863734l

Motorizarea are distribuție cu lanț optimizată pentru un nivel cât mai redus de zgomot, iar injecția de înaltă presiune are supape speciale menite să fie cât se poate de silențioase în timpul funcționării. Propulsorul nou din oferta Astra este deja în fabricație la uzina de motoare din Szentgotthard (Ungaria), care tocmai a atins un hotar de producție, de opt milioane de unități, motorul aniversar fiind chiar un 1.4 Ecotec DI Turbo.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...