Incidentul a avut loc luni seara, în timp ce Vitalie Dragan revenea acasă după o vizită la avocatul său. Atunci, agresorii l-au atacat, i-au scotocit prin buzunare şi i-au căutat telefonul mobil, întrucât avea pe el înregistrările audio cu mărturiile unchiului său.

Victima a mai declarat că în spatele acestei agresiuni ar sta poliţistul de sector care i-ar fi deposedat ruda de locuinţă. Cristin Chiriac, avocatul lui Vitalie Dragan, spune că în acest sens a fost depusă o cerere pentru a fi aplicat sechestru pe imobil, ca să nu poată fi vândut.

Amintim că bărbatul este nepotul unui bătrân din capitală, care într-o dimineaţă a descoperit un gard instalat în curtea casei sale, incident după care s-a adresat poliţistului de sector. Însă, când proprietarul casei a solicitat ajutorul sectoristului, el l-ar fi tras pe sfoară şi l-ar fi lăsat fără imobil.

Mai mult, poliţistul ar fi întocmit la notar un contract de vânzare-cumpărare cu bătrânul, în schimbul promisiunii că-i va apăra interesele. Nepotul proprietarului susţine că a aflat despre aceasta abia luna trecută, atunci când a venit să-şi ia ruda să stea la el pe perioada iernii. La scurt timp, bătrânul s-a stins din viaţă. Solicitat pentru o reacţie, poliţistul de sector acuzat, a refuzat să facă vreun comentariu.