/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Au criticat injustiția și li s-a blocat accederea în CSM. „În fostul CSM au fost răstigniți unii colegi incomozi”

missing
20 octombrie 2017, ora 18:09

Noul CSM va fi alcătuit din 3 membri noi si trei membri vechi. Din cei vechi, în fotolii au rămas Victor Micu, Nina Cernat și Dorel Musteață.Înainte de a trece la procedura de votare, doi dintre candidați – Viorica Puică și Gheorghe Balan – ambii de la Judecătoria Botanica, au declarat că în prezent justiția este mimată, unii magistrați au fost, practic, executați, iar cineva încearcă să răstignească întregul sistem.

„Noi nu putem vorbi despre o independență a justiției atunci când Consiliul Superior al Magistraturii stabilește o practică de a concedia judecătorii în baza unor avize consultative ale SIS-ului. Ni se creează impresia că cineva intenționat dorește să introducă frică în judecători ca să ne poată manipula”, susține Viorica Puica, magistrat la Judecătoria Chișinău, candidat la funcția de membru CMS.

Mai mulți judecători au avut percepția că independența justiției a fost mimată. Este grav că în perioada mandatului fostului deja CSM cu regularitate au fost răstigniți unii colegi incomozi acestui sistem”, adaugă Gheorghe Bălan, magistrat la judecătoria Chișinău, candidat la funcția de membru CSM.

Criticile celor doi magistrați i-a iritat pe unii judecători prezenți. „El singur ne-a murdărit și însuși pe dânsul și pe noi toți de la această tribună”, a declarat Iulia Sîrcu, judecător CSJ.

Întotdeauna am avut, în primul rând nu m-am uitat niciodată că am fost șef, întotdeauna m-am uitat la dvs. ca coleg. Omenia este cel mai important. Dacă nu ai 7 ani de acasă nu-ți ajunge nicio consolidare nimic”, a menționat Victor Micu, președinte CSM.

Membrii Consiliul Superior al Magistraturii sunt aleși pentru o perioadă de 4 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram