/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ La Merenii Noi, asfaltul a început a se măcina la două săptămâni după ce a fost turnat

missing
20 octombrie 2017, ora 18:31

Această porțiune de drum este un adevărat calvar pentru locuitorii satului. Cei mai supărați sunt șoferii. Și pentru că este un traseu central, pe care circulă inclusiv TIR-urile, drumul degradează pe zi ce trece tot mai mult. Acest gospodar spune că deja de câțiva ani astupă singur gropile din fața casei sale cu pietriș.

Borțile astea demult apar aici. Și eu dacă văd că apar, le astup. Merg prițăpurile astea grele, fărâmă drumul acesta cu totul”, afirmă Grigore Baidan, locuitor.

Și ceilalți locuitoru susțin părerea lui Grigore.

Plătim nalogurile pentru ce, pentru ca să fărâmăm mașinile?… De 2-3 ori pe an le reparăm. O să închidem drumurile și atât”.

Drumurile sunt foarte proaste și e greu să mergem. Se defectează mașinile”.

O altă bătaie de cap sunt trotuarele pline de buruieni. Acestea sunt împânzite de buruieni, de aceea, oamenii sunt nevoiți să meargă pe marginea drumului. Locuitorii, totuși, speră că trotuarele din sat vor fi amenajate.

Oamenii cum merg pe trotuare? -Ei, cum merg, așa, pe achipuite. Mai ales noaptea. Lumină nu-I – unde și unde este câte un bec”.

Nu-i nicidecum de mers. De zeci de ani aici nu e făcut nimic. Noi plătim nalogurile, plătim tot, dar nu-i făcut nimic”.

O porțiune din drum a fost, totuși, asfaltată. A rezistat tocmai două săptămâni. Apoi a început să se macine.

Acest asfalt, deja a început să se macine și au apărut iarăși gropi. Ne ung ochii doar, aici, ar trebui să pună o cantitate mai mare de asfalt”.

Echipa TV8 a mers la Primăria din sat. Primarul lipsea. În schimb era servitoarea, care ne-a luat la rost.

„Nu-i nici un șef nimic și nu dau voie la nimeni să intre. Ia spune, numai la noi sunt rele drumurile? Ce mai vârâți și voi microfonul acesta în gură la oameni…”.

Contactat telefonic, primarul ne-a spus că drumul central aparține raionului și ar trebui reparat de Consiliul Raional.

Plombările pe care le facem noi an de an nu sunt suficiente. În fiecare an, multe mașini de tonaj mare îl deteriorează. De drumurile din sat răspundem noi, dar bugetul nostru nu ne permite”, a declarat primarul satului Merenii Noi, Alexandru Ivanov.

Președintele raionului Anenii Noi spune că nu are bani pentru reparația drumului.

Raionul trebuie să-l repare. Și trebuie să-l repare, și este și proiect de reparație, numai că banii nu mai vin. Din moment ce intră în satul Merenii Noi. Responsabilitatea o poartă administrația publică locală de nivelul 1”, afirmă președintele raionului Anenii Noi, Alexandru Barbăroșie.

În satul Merenii Noi locuiesc peste 1500 de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram