/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Hărțuită pentru că nu achită taxele școlare? Mama unei eleve de la gimnaziul „Decebal” denunță hărțuirea fiicei sale de către dirigintă și colegi

missing
20 octombrie 2017, ora 18:41

Larisa Merlan este mama a unei fetițe de 8 ani care își face studiile la Gimnaziul „Decebal” din capitală. Relația dintre copilul ei și colegii de clasă, dar și cu profesoara s-a schimbat după ce, spune ea, nu a vrut să plătească taxele ilegale impuse de un pretins „comitet părintesc”.

Chiar de la careu s-au început cu colectările pentru ziua de naștere. Nu te întreabă că ai sau nu ai. Obligatoriu pentru că a fost în august ziua de naștere. Mi s-a reproșat că n-am participat la reparație și tot ne întreba dacă ne place reparația. Ni s-a cerut să strângem bani pentru mobilier, pentru apă, dulapuri. Doamna din comitetul părintesc a accentuat și a spus că anul acesta achităm pentru fundația clasei nu câte 50 de lei ca să umblu eu din urma voastră, dar pentru jumătate de an înainte”, susține Larisa Merlan, mama fetei.

Femeia spune că a refuzat să achite pentru că nici nu avea de unde, mai ales că a rămas și fără serviciu. Ea susține că la un moment dat fiica ei, a început să fie hărțuită.

„Tot părinții impun copiii și prin intermediul copiilor îmi numesc copilul cu diferite cuvinte urâte, fac diferite gesticulări care nu sunt demne de comportament. Pe alții, care sunt așa mai îndrăzneți, îi pun și o bat și învățătoarea nu ia măsuri”, adaugă Larisa Merlan.

Situația s-a complicat și mai mult. Copilul nu mai vrea să meargă la școală, deoarece se simte umilit și nedreptățit.

35 Pe data de 15 ea a refuzat să meargă la școală fiindcă a fost certată de profesară față de toți și umilită în așa hal”, afirmă mama fetei.

Femeia s-a plâns directoarei școlii, a scris cerere la Direcția educație Botanica și la poliție, dar nimic nu s-a schimbat. În fața camerei, directoarea Angela Vlădicescu neagă orice acuzație și spune că sunt „aberații”, precizând că mama fetei și-ar dori ca profesoara să fie demisă.

Aceste acuzații au fost verificate, ele nu sunt adeverite, sunt niște acuzații nefondate, sunt niște aberații. În instituția noastră nu există asociații părintești sau alte contribuții părintești ale părinților. Dumneaei nu-și aduce copilul la ore de multe ori intenționat, la fel acuzându-ne că copilul este agresat. Nu este adevărat”, susține directoarea Angela Vlădicescu.

Diriginta fetei, Elena Postolachi, este internată la spital și, de două săptămâni, o înlocuiește o altă profesoară.

Copilul dorește să vină la ore. Vinerea trecută a fost un caz… Dumneaei i-a zis: ia-ți lucrurile și mergem acasă. Copilul un pic a plâns și ea zice: Tu mergi sau rămâi? Copilul a zis că rămâne și a venit înapoi”, menționează profesoara Olesea Bogatu.

Și părinții neagă orice acuzație.

– Părinții colectează bani?
– Astea nu sunt taxe. Este ajutor. Noi am ajutat nu a fost obligați nimeni. Dumneaei consideră că copilul ei trebuie să fie primul. Copilul ei este ca un instrument. Adică, ce nu s-ar întâmpla. Copii se mai joacă, se mai strâmbă”, afirmă Alexandru Părinte, părinte.

Deși nu erau la curent cu acest caz în momentul în care au fost contactați de reporterul TV8, cei de la Direcția educație Chișinău și-au amintit de numele mamei datorită scandalurilor.

Cunosc așa persoană. Este o persoană care de când are copil vine cu petiții peste tot. Este unul din părinții care sunt cunoscuți la nivel de municipiu și, probabil, poliția de asta și nu a răspuns”, a declarat pentru TV8 Viorica Negrei, șef adjunct la Direcția Educație.

Larisa Merlan ne-a spus că dacă nu vor fi întreprinse măsuri nici de această dată, își va înmatricula copilul la o altă școală. Până acum, au schimbat școala de două ori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram