/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Câte un măr pe zi. Elevii vor primi gratuit mere autohtone la școală

missing
20 octombrie 2017, ora 17:29

Procesul de achiziționare a merelor se va efectua centralizat, prin intermediul Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură. Merele se vor procura exclusiv de la producătorii autohtoni. Producătorii agricoli mai mici vor avea posibilitatea să se asocieze în grupuri pentru a corespunde regulilor stabilite prin proiect (achiziția de mere va fi repartizată pe loturi omogene de produse, a câte 100 tone).

Managerii instituțiilor de învățământ vor fi responsabili de organizarea repartizării merelor la copii prin cantinele școlare, preferabil în pauza mare dintre lecții. Merele vor fi obligatoriu spălate înainte de a fi propuse copiilor.

Proiectul mai prevede desfășurarea activităților educative privind promovarea alimentației sănătoase și, în special, a consumului de fructe proaspete la copii. Măsurile respective includ organizarea degustărilor de fructe în școli, desfășurarea orelor tematice, participarea elevilor la strânsul roadei, la expoziții și târguri, precum și repartizarea pliantelor și a altor mijloace informative copiilor.

Ministerul Finanțelor urmează să prevadă alocarea mijloacelor financiare la următoarea rectificare a bugetului pentru anul 2017 și la definitivarea bugetului pentru anul 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram