Luptătorul Piotr Ianulov, la lupte libere, categoria de greutate 86 kg, a cucerit medalia de argint. 

Retrospectiva participării Moldovei la JE de la Baku 2015 după primele şase zile de concurs

Sportivul nostru a intrat hotărât pe saltea la 86 kg. În preliminarii, moldoveanul l-a învins pe finlandezul Ville Heino, scor 3-1.În optimile de finală, sportivul nostru l-a întâlnit pe belorusul Aliaksandr Hushtyn, de care a trecut cu 3-0. În sferturile de finală, Ianulov a luptat cu Istvan Vereb din Ungaria de care a trecut cu 3-1. În semifinale, luptătorul nostru a luptat cu Sandro Aminashvili din Georgia, pe care l-a învins cu 3-1 şi s-a calificat în finala pentru aur la Baku. Pentru medalia de aur, moldoveanul a luptat cu rusul Abdulrashid Sadulaev, fiind învins cu 4-0.

Primele două medalii de bronz au fost cucerite tot la lupte. Svetlana Saenco s-a impus în finala pentru medalia de bronz, după o luptă dramatică cu reprezentanta Turciei, Yasemin Adar. 

Retrospectiva participării Moldovei la JE de la Baku 2015 după primele patru zile de concurs

Alexandru Chirtoacă îşi trece în cont bronzul la lupte libere, categoria 57 kg. În finala pentru medalia de bronz, contra lui Islam Islamaj din Albania, trecând fără mari probleme cu scorul de 4-0. 

Retrospectiva participării Moldovei la JE de la Baku 2015 după primele cinci zile de concurs

Astăzi, în a noua zi de concurs, Moldova va fi reprezentată de douăzeci şi trei de sportivi. 

Vasilii Belous a boxat în categoria de greutate 69 kg, în preliminarii, cu Annas Messaoudi din Belgia, învingând cu 2-1. În turul al doilea, moldoveanul a boxat cu azerul Parviz Zaghirov şi a cedat cu scorul de 3-0.

La box feminin, Lilia Venglovscaia a pierdut în optimile de finală în faţa reprezentantei Germaniei, Tasheena Bugar, scor 3-0.

În proba de ciclism pe şosea, Moldova va fi reprezentată de doi rutieri: Sergiu Cioban şi Cristian Răilean. Sportivii moldoveni au avut o evoluţie modestă. Răileanu a terminat pe poziţia 40 cu un timp de 5:33:43, iar Ceban nu a terminat cursa.

La săritura cu prăjina ne-a reprezentat Irina Tvârdohleb, care s-a clasat pe locul 7. Sportiva noastră a reuşit un rezultat de 3.20 m. Cea mai bună marcă a reuşit-o Kira Grunberg din Austria, rezultat 4.35 m. Irina a adus 8 puncte echipei noastre.

La aruncarea suliţei ne-a reprezentat Mihaela Tacu, având o figură frumoasă, finalizând competiţia pe locul trei cu un rezultat de 46.55 m, aducând lotului nostru 12 puncte. Cea mai bună a fost israelianca Margaryta Dorozhon.

Natalia Stratulat ne-a reprezentat la proba de aruncare a discului, reuşind cea mai bună marcă a concursului, 55.08, stabilind recordul Jocurilor Europene la această probă. Natalia aduce Moldovei 14 puncte.

Natalia Cilipencu ne-a reprezentat la triplu-salt, reuşind o marcă de 12.15, clasându-se pe locul 6, aducând echipei 9 puncte. Cea mai bună a fost Hanna Minenko din Israel, cu marca de 14.41 m.

Vergilia Rotaru ne-a reprezentat în proba de 800 m, reuşind poziţionarea pe locul şase, cu un rezultat de 2:08.67, fiind personal best pentru atleta noastră. Vergilia a adus 9 puncte echipei.

În proba de 400 m feminin, Olesea Cojuhari a ocupat locul trei cu un timp de 54.20, aducând Moldovei 12 puncte. Cea mai bună la această probă a fost Iveta Putalova din Slovacia cu timpul de 53.07.

Natalia Clipca a participat în proba de 3000 m, finalizând cursa pe poziţia opt, cu un timp de 10:29.19, aducând echipei 7 puncte. Cea mai bună a fost Austria prin Jennifer Wenth. 

Alina Cravcenco ne-a reprezentat în proba de 100 m. Sportiva noastră s-a clasat pe locul 7 cu marca de 12.26, aducând Moldovei 8 puncte. Cea mai bună la această probă a fost Olga Lenskay din Israel cu marca de 11.61.

La 3000 m cu obstacole ne-a reprezentat Olesea Smovjenco, care a reuşit un personal best, locul doi, cu timpul de 10:55.61, aducând echipei 13 puncte. Cel mai bun loc a fost ocupat de Chalti Beju cu timpul de 10:30.58.

Ana Berghii ne-a reprezentat la 400 m garduri. Sportiva noastră a terminat pe locul 4 cu un timp de 59.82. Campioană a devenit austriaca Vera Menapace cu un timp de 58.94.

Serghei Marghiev a cucerit argintul la proba de aruncare a ciocanului, cu un rezultat de 73.09. După acest succes, Moldova a câştigat 13 puncte în clasamentul pe echipe. Campionul probei este slovacul Marcel Lomnicky, cu marca de 75.41 m.

La 400 m garduri am fost reprezentaţi de Andrei Daranuţă. Moldoveanul s-a clasat pe locul 4 cu o marcă de 52.89. Campionul acestei probe a devenit slovacul Martin Kucera cu timpul de 50.70.

Oleg Şochin a participat la proba de 100 m sprint. Moldoveanul a terminat cursa pe poziţia a opta cu timpul de 11.08, aducând Moldovei 7 puncte. Cel mai bun a fost Tomas Benko din Slovacia cu o marcă de 10.60.

Ion Sirius a reprezentat Moldova în proba de 1500 m. Moldoveanul a încheiat cursa pe locul 4 cu un timp de 3:51.52, aducând echipei 11 puncte.

În proba de 400 m, Alexandru Babian a reuşit clasarea pe poziţia a doua cu un timp de 47.35, fiind un personal best pentru atletul nostru, aducând 13 puncte echipei. Cel mai bun a fost Donald Blair din Israel cu timpul de 45.75.

Roman Prodius a participat cu succes la proba de 5000 m, reuşind să se claseze pe locul doi cu timpul de 14:21.42, aducând 13 puncte Moldovei. Cel mai bun timp a fost obţinut de azerul Hayle Ibrahimov cu timpul de 14:02.16.

La săritura în înălţime, Andrei Miţicov a ocupat locul al doilea, reuşind o marcă de 2.24 m, fiind personal best, aducând echipei noastre 13 puncte. Cel mai bun la această probă a fost slovacul Matus Bubenik cu un rezultat de 2.26 m.

Alexandru Cuharenco a participat la săritura în lungime, terminând pe locul 13 cu o marcă de 6.48, aducând Moldovei două puncte. Cel mai bun a fost georgianul Bochana Khorava cu rezultatul de 7.64.

La aruncarea greutăţii, Ivan Emilianov s-a clasat pe locul 2 cu o marcă de 18.76, aducând ţării noastre 13 puncte. Cel mai bun la această probă a fost Hamza Alic din Bosnia şi Herţegovina cu marca de 20.26. 

Ştafeta feminină de 4x100 a Moldovei s-a clasat pe locul 5 cu un rezultat de 47.18, aducând 10 puncte echipei, acelaşi loc ca şi ştafeta masculină, care a reuşit un timp de 41.56, aducând acelaşi număr de puncte: 10.

Articol: Mihai Burciu
___________________________

Retrospectiva delegaţiei noastre:

Lupte greco-romane

În categoria de greutate de până la 59 kg, Victor Ciobanu, campion European de tineret U23, medaliat cu argint la campionatul continental de seniori, premiant la Continentalele şi la Mondialele de cadeţi şi de juniori U20, a luptat în calificări, contra israelianului Andrey Tsaryuk, de care a trecut cu 4-0. În optimile de finală, sportivul nostru s-a impus cu acelaşi scor, 4-0, în duelul cu grecul Apostolos Manoulidis. În sferturi a luptat cu românul Virgiliu Munteanu, trecând cu 3-1. În semifinale a cedat lupta cu belorusul Soslan Daurov, 1-3. Moldoveanul a luptat în turul al treilea al recalificărilor pentru medalia de bronz cu Tarik Belmadani din Franţa, dar a pierdut cu 3-1 şi în final a ocupat locul 5.

În categoria de greutate de până la 80 kg, Igor Beşleaga s-a calificat în optimile de finală, după ce s-a impus cu 3-1 în faţa adversarului din Cehia, Pavel Powada. În următoarea rundă a luptat cu Florian Neumayer din Germania, pierzând cu 0-3, fiind eliminat de la Baku 2015.

Daniel Cataraga, campion continental de tineret U23, ne reprezintă ţara în categoria de greutate de până la 71 kg. În calificări, luptătorul nostru a fost învins de mult mai titratului azer Rasul Chunayev, scor 3-1. În primul meci din recalificarea pentru medalia de bronz cu Dominik Etlinger din Croaţia, sportivul nostru a cedat cu 1-3, terminându-şi drumul la Baku 2015.

La 66 kg, Donior Islamov, care recent a obţinut medalia de argint la Turneul Internaţional în oraşul Olympia din Grecia, a fost învins în preliminarii de Konstantin Stas din Bulgaria, scor 4-0 şi a fost eliminat din concurs. 

Petru Şevciuc, care a obţinut aurul la competiţiile din Grecia, a concurat în categoria de greutate de până la 75 kg, reuşind să se califice în optimile de finală, după ce s-a impus cu 4-1 (0-2, 10-0) contra estonianului Silver Togen, dar în următoarea rundă a pierdut cu 4-0 în faţa bulgarului Yavor Yanakiev. 

Lupte libere

Cel mai bun sportiv moldovean al anului 2014, Mihail Sava, ne-a reprezentat la lupte libere, în categoria de 65 kg. În preliminarii, sportivul nostru s-a impus cu 3-1 în partida cu Samet Duelger din Germania. În optimile de finală, moldoveanul a fost învins de reprezentantul Azerbaidjanului, Togrul Asgarov, scor 4-0. În recalificări, moldoveanul nu făcut faţă rusului Ilias Bekbulatov, fiind învins cu 4-1 şi părăseşte competiţiile de la Baku.

Lotul olimpic al Republicii Moldova, delegat la Jocurile Europene de la Baku, a intrat în posesia celei de-a doua medalii, tot la lupte, după ce Svetlana Saenco a cucerit bronzul la lupte feminine. Alexandru Chirtoacă îşi trece în cont bronzul la lupte libere, categoria 57 kg. Sportivul nostru a început rău sesiunea de astăzi, după ce a fost învins de germanul Marcel Ewald, scor 3-1 în optimile de finală. Sportivul nostru a avut şansa să revină în calificări şi a luptat astăzi, în finala pentru medalia de bronz, contra lui Islam Islamaj din Albania, trecând fără mari probleme cu scorul de 4-0. 

În preliminariile probei de lupte libere, categoria 74 kg, moldoveanul Alexandru Burca a câştigat partida cu elveţianul Stefan Reichmuth, scor 3-1. În optimile de finală, sportivul nostru a luptat cu un reprezentant al Franţei, Zelimkhan Khadjiev, în faţa căruia a cedat cu 3-0.

Nicolai Ceban a reprezentat Moldova la lupte libere, categoria 97 kg. Sportivul nostru s-a impus în preliminarii în faţa lui Johannes Ludescher din Austria. În optimi, moldoveanul a pierdut lupta cu azerul Khetag Gazyumov, scor 3-0. În recalificări, sportivul nostru a fost învins cu 3-0 de Rodoslaw Baran din Polonia, astfel încât moldoveanul părăseşte competiţia.

Andrei Perpeliţă, la lupte libere, a luptat în categoria de 61 kg. În preliminarii l-a întâlnit pe slovacul Mykola Bolotnjuk, pierzând duelul cu 3-1.

Eugen Nedealco, la lupte libere, în categoria 70 kg, a debutat bine, învingându-l cu 3-1 pe germanul Tim Mueller. În următoarea rundă, sportivul nostru a luptat cu Magomedrasul Gazimagomedov din Rusia şi a fost învins cu scorul de 3-0. Rusul s-a calificat în finală, astfel l-a readus în concurs, în recalificări, pe sportivul moldovean, care a pierdut în faţa sârbului Zaur Efendiev, scor 3-0. 

Lupte feminine

La lupte feminine, Svetlana Saenco ne-a reprezentat în categoria de 75 kg. În optimile de finală, moldoveanca s-a impus cu 3-1 în meciul cu estonianca Epp Mae. În sferturile de finală, contra rusoaicei Ekaterina Bukina, Saenco a fost învinsă cu scorul de 3-0 şi a avea nevoie de o victorie a rusoaicei în semifinale pentru a reveni în concurs. Aşa s-a şi întâmplat, Bukova a învins, s-a calificat în finală, iar Saenco a primit şansa de recalificare pentru medalia de bronz. În runda de recalificare, sportiva noastră a învins-o cu 4-0 pe poloneza Daria Osocka. În finala pentru medalia de bronz, Saenco a luptat cu reprezentanta Turciei Yasemin Adar, aducând prima medalie Moldovei.

Iulia Leorda a fost prima reprezentantă a Moldovei care a urcat pe saltea la luptele feminine la această ediţie a Jocurilor Europene, care a luptat în categoria de greutate de 48 kg cu rusoaica Valentina Islamova, scor 1-4.

La lupte feminine, categoria 53 kg, ne reprezintă Natalia Budu. Moldoveanca a întâlnit-o pe Violeta Ponomarjova din Letonia în optimi, de care a trecut cu scorul de 5-0. În sferturile de finală, în lupta cu românca Estera Dobre, moldoveanca s-a impus fără probleme prin procedeul de tuş. În semifinale, pentru calificarea în finala competiţiei, sportiva noastră a întâlnit-o pe reprezentanta Azerbaidjanului, Angela Dorogan, sportivă din Moldova, cu cetăţenie azeră. Budu a fost învinsă prin procedeul de tuş şi a intrat în cursa pentru medalia de bronz. În finala pentru medalie, moldoveanca a condus cu 6-4 la puncte, dar a pierdut meciul într-un moment de neatenţie, iar şansa la medalie s-a epuizat.

Mariana Cherdivară, prezentă pe salteaua de lupte la 58 kg, a fost învinsă de rusoaica Valeria Koblova în optimile de finală, scor 1-3.

Canoe C1 1000 m - masculin

Oleg Tarnovschi s-a calificat direct în finala de la Canoe Sprint 1000 m. Reprezentantul Moldovei a reuşit calificarea cu timpul de 4:01.200, fiind al treilea în manşa a doua a calificărilor. Sportivul nostru nu va mai fi nevoit să treacă prin semifinale. În finală, moldoveanul a terminat pe poziţia a şaptea cu un timp de 3:58.152.

Canoe C1 200 m - masculin

Oleg Tarnovschi a participat şi în preliminariile probei de 200 m Canoe Sprint, reuşind să se califice în semifinale cu timpul de 40.949. Sportivul nostru a fost prezent în finala de marţi, după ce a trecut de semifinale cu timpul de 39.630. În finala B a competiţiei, moldoveanul s-a clasat pe locul cinci cu timpul de 42.473.

Kayac Simplu 500 m - feminin

Reprezentanta Moldovei în proba de Kayac Simplu, distanţa de 500 m, Natalia Gulco, a terminat pe locul 9 în calificări.

Kayac Simplu 5000 m - feminin

Natalia Gulco nu a luat startul la 500 m Kayac Simplu din cauza unor defecţiuni tehnice.

Taekwondo

Vladislav Arventii a disputat optimile de finală, reuşind să se califice în sferturile de finală, după victoria cu Stevens Barclais din Franţa, 8-4. În sferturile de finală, într-o luptă dramatică, moldoveanul a câştigat cu 11-9 meciul cu Claudio Treviso şi s-a calificat în semifinale la JE de la Baku. În semifinale, sportivul nostru nu a avut şanse în faţa Karol Robak din Polonia, pierzând cu 13-1. În finala pentru medalia de bronz, moldoveanul va lupta cu un reprezentant al Spaniei, Joel Gonzales.

Sportivul britanic, naturalizat de Moldova, Aaron Cook, ne reprezintă la taekwondo, categoria 80 kg. În preliminarii, sportivul nostru a debutat fulminant, învingând cu 14-1 pe reprezentantul din Kosovo, Arbes Jahiri. În sferturile de finală, sportivul din Moldova a fost învins în runda suplimentară de portughezul Julio Fereira, scor 8-7. 

Box

Medaliat la Jocurile Olimpice de la Beijing, Veaceslav Gojan a urcat în ringul de la Jocurile Europene de la Baku, în categoria de greutate, 56 kg, contra rusului Nazirov Bakhtovar. Sportivul nostru a fost învins cu 3-0.

Alexandru Râşcan a participat în proba de 52 kg la box, fiind învins cu 3-0 de britanicul Muhammad Ali.

La categoria de 91 kg, la box, ne-a reprezentat Victor Iamîlov. Moldoveanul a fost învins în preliminarii, scor 3-0, de Albon Pervizaj din Germania.

Victor Carapcevschi a urcat în ring pentru a boxa în categoria de 75 kg. Sportivul nostru a avut în faţă un pugilist din Franţa, Christian Mbilli Assomo-Hallier, de care nu a putut trece, scor 3-0 pentru adversar.

În ringul de la Baku, în categoria +91 kg, a boxat Alexei Zavatin. Moldoveanul l-a întâlnit pe reprezentantul din Israel, Abdala Kadan. Sportivul nostru a învins cu 3-0 şi s-a calificat în optimile de finală. În optimi, moldoveanul s-a duelat cu britanicul Joe Joyce. Sportivul nostru a pierdut prin knockout în prima rundă.

Boxerul moldovean Vadim Ivaniuc a debutat cu eşec la Jocurile Europene de la Baku, fiind învins în prima rundă de polonezul Mateusz Polski, scor 3-0. 

Vasilii Belous a boxat în categoria de greutate 69 kg, în preliminarii, cu Annas Messaoudi din Belgia, învingând cu 2-1. În turul al doilea, moldoveanul a boxat cu azerul Parviz Zaghirov şi a cedat cu scorul de 3-0.

Box feminin

La box feminin, Lilia Venglovscaia a pierdut în optimile de finală în faţa reprezentantei Germaniei, Tasheena Bugar, scor 3-0.

Tir cu arcul

Dan Olaru şi Alexandra Mîrca participă în proba de tir cu arcul, individual şi pe echipe. La proba masculin individual, Olaru s-a clasat pe locul 32 pentru raking şi va evolua în prima rundă contra polonezului Rafal Wojtkowiak. Meciul va avea loc pe 20 iunie. La feminin, proba individuală, Mîrca s-a clasat pe locul 44 în runda pentru ranking şi va evolua pe 19 iunie în prima rundă contra ucrainencei Anastasia Pavlova.

Tir cu arcul, individual feminin

Alexandra Mârca a disputat prima rundă a probei de tir cu arcul, simplu-feminin, fiind învinsă de ucraineanca Anastasia Pavolova, scor 6-0 (2-0, 2-0, 2-0).

Tir cu arcul, individual masculin

În prima rundă la tir cu arcul, Dan Olaru, în vârstă de doar 18 ani, s-a duelat cu polonezul Rafal Wojtkowiak, un veteran al sportului, în vârstă de 31 de ani. În clasamentul mondial, sportivul nostru este mai buine clasat, locul 67, faţă de 166, poziţia adversarului. Polonezul a fost mai bun, dar a câştigat dramatic, în runda suplimentară, la doar un punct diferenţă 10-9. (1-1, 0-2, 2-0, 0-2, 2-0, 0-1).

Tir cu talere

Singurul ţintaş din Moldova care a participat la prima ediţie a Jocurilor Europene de la Baku, a fost chişinăuianul Alexandru Bîcov. Alexandru a evoluat la proba de tir cu talere, iar la prima disciplină din program, cea de trap, a înregistrat în preliminarii rezultatul de 71 de puncte. După cea de a doua zi de concurs, sportivul nostru a acumulat 115 puncte, care l-au clasat pe locul 26 din 32 de concurenţi. Rezultatul l-a lăsat pe Alexandru Bâcov în afara semifinalelor, unde au acces doar 6 competitori cu cele mai bune performanţe, aceştia urmând să dispute locurile premiante la această probă.

Ciclism, Individual

Sergiu Cioban ne-a reprezentat în finala individuală de la Jocurile Europene. Sportivul nostru a terminat cursa pe locul 30, cu un timp de 1:07:14,12.

Ciclism, grup

În proba de ciclism pe şosea, Moldova va fi reprezentată de doi rutieri: Sergiu Cioban şi Cristian Răilean. Sportivii moldoveni au avut o evoluţie modestă. Răileanu a terminat pe poziţia 40 cu un timp de 5:33:43, iar Ceban nu a terminat cursa.

Atletism pe echipe

Natalia Stratulat ne-a reprezentat la proba de aruncare a discului, reuşind cea mai bună marcă a concursului, 55.08, stabilind recordul Jocurilor Europene la această probă. Natalia aduce Moldovei 14 puncte.

În proba de 400 m, Alexandru Babian a reuşit clasarea pe poziţia a doua cu un timp de 47.35, fiind un personal best pentru atletul nostru, aducând 13 puncte echipei. Cel mai bun a fost Donald Blair din Israel cu timpul de 45.75.

Roman Prodius a participat cu succes la proba de 5000 m, reuşind să se claseze pe locul doi cu timpul de 14:21.42, aducând 13 puncte Moldovei. Cel mai bun timp a fost obţinut de azerul Hayle Ibrahimov cu timpul de 14:02.16.

La 3000 m cu obstacole ne-a reprezentat Olesea Smovjenco, care a reuşit un personal best, locul doi, cu timpul de 10:55.61, aducând echipei 13 puncte. Cel mai bun loc a fost ocupat de Chalti Beju cu timpul de 10:30.58.

Serghei Marghiev a cucerit locul doi la proba de aruncare a ciocanului, cu un rezultat de 73.09. După acest succes, Moldova a câştigat 13 puncte în clasamentul pe echipe. Campionul probei este slovacul Marcel Lomnicky, cu marca de 75.41 m. 

La aruncarea greutăţii, Ivan Emilianov s-a clasat pe locul 2 cu o marcă de 18.76, aducând ţării noastre 13 puncte. Cel mai bun la această probă a fost Hamza Alic din Bosnia şi Herţegovina cu marca de 20.26. 

La săritura în înălţime, Andrei Miţicov a ocupat locul al doilea, reuşind o marcă de 2.24 m, fiind personal best, aducând echipei noastre 13 puncte. Cel mai bun la această probă a fost slovacul Matus Bubenik cu un rezultat de 2.26 m.

În proba de 400 m feminin, Olesea Cojuhari a ocupat locul trei cu un timp de 54.20, aducând Moldovei 12 puncte. Cea mai bună la această probă a fost Iveta Putalova din Slovacia cu timpul de 53.07.

La aruncarea suliţei ne-a reprezentat Mihaela Tacu, având o figură frumoasă, finalizând competiţia pe locul trei cu un rezultat de 46.55 m, aducând lotului nostru 12 puncte. Cea mai bună a fost israelianca Margaryta Dorozhon.

Ana Berghii ne-a reprezentat la 400 m garduri. Sportiva noastră a terminat pe locul 4 cu un timp de 59.82. Campioană a devenit austriaca Vera Menapace cu un timp de 58.94. Ana a adus echipei Moldovei 11 puncte.

La 400 m garduri am fost reprezentaţi de Andrei Daranuţă. Moldoveanul s-a clasat pe locul 4 cu o marcă de 52.89. Campionul acestei probe a devenit slovacul Martin Kucera cu timpul de 50.70. Daranuţă a adus 11 puncte echipei noastre.

Ion Sirius a reprezentat Moldova în proba de 1500 m. Moldoveanul a încheiat cursa pe locul 4 cu un timp de 3:51.52, aducând echipei 11 puncte. Cel mai bun a fost Hayle Ibrahimov din Azerbaidjan.

Natalia Cilipencu ne-a reprezentat la triplu-salt, reuşind o marcă de 12.15, clasându-se pe locul 6, aducând echipei 9 puncte. Cea mai bună a fost Hanna Minenko din Israel, cu marca de 14.41 m.

Vergilia Rotaru ne-a reprezentat în proba de 800 m, reuşind poziţionarea pe locul şase, cu un rezultat de 2:08.67, fiind personal best pentru atleta noastră. Vergilia a adus 9 puncte echipei.

La săritura cu prăjina ne-a reprezentat Irina Tvârdohleb, care s-a clasat pe locul 7. Sportiva noastră a reuşit un rezultat de 3.20 m. Cea mai bună marcă a reuşit-o Kira Grunberg din Austria, rezultat 4.35 m. Irina a adus 8 puncte echipei noastre.

Alina Cravcenco ne-a reprezentat în proba de 100 m. Sportiva noastră s-a clasat pe locul 7 cu marca de 12.26, aducând Moldovei 8 puncte. Cea mai bună la această probă a fost Olga Lenskay din Israel cu marca de 11.61.

Oleg Şochin a participat la proba de 100 m sprint. Moldoveanul a terminat cursa pe poziţia a opta cu timpul de 11.08, aducând Moldovei 7 puncte. Cel mai bun a fost Tomas Benko din Slovacia cu o marcă de 10.60

Natalia Clipca a participat în proba de 3000 m, finalizând cursa pe poziţia opt, cu un timp de 10:29.19, aducând echipei 7 puncte. Cea mai bună a fost Austria prin Jennifer Wenth. 

Alexandru Cuharenco a participat la săritura în lungime, terminând pe locul 13 cu o marcă de 6.48, aducând Moldovei două puncte. Cel mai bun a fost georgianul Bochana Khorava cu rezultatul de 7.64.

Ştafeta feminină de 4x100 a Moldovei s-a clasat pe locul 5 cu un rezultat de 47.18, aducând 10 puncte echipei, acelaşi loc ca şi ştafeta masculină, care a reuşit un timp de 41.56, aducând acelaşi număr de puncte: 10.


Lotul Moldovei:

Atletism:
Babian Alexandru
Ceban Nicolai
Cruselnitchii Alexandr
Cuharenco Alexandru
Daranuta Andrei
Doibani Andrei
Emilianov Ivan
Gheorghioglo Stanislav
Gorbusco Nicolai
Letnicov Vladimir
Lusmanschi Bogdan
Mardare Anrian
Marghiev Serghei
Miticov Andrei
Prodius Roman
Siuris Ion
Sochin Oleg
Şturmilov Andrei
Berghii Anna
Bordea Alina
Busila Uliana
Cerches Natalia
Cipilencu Natalia
Clipca Natalia
Cojuhari Olesea
Cravcenco Alina
Modnicov Ana
Nikisenko Marina Marghiev
Rotaru Vergilia
Smovjenco Olesea
Stratulat Natalia
Surdu Dumitriana
Tacu Mihaela
Tcaciova Iuliana
Tverdohlebova Irina

Nataţie:
Cosmina Ana
Vinicenco Alexandra
Cononov Vlas
Negru Adrian

Taekwondo:
Arventii Vladislav
Cook Aaron
Dimitrov Stepan

Lupte feminine:
Budu Natalia
Gherdivara Mariana
Leorda Iulia
Saenko Svetlana

Lupte greco-romane:
Besleaga Igor
Cataraga Daniel
Ciobanu Victor
Islamov Donior
Sevciuc Petru

Lupte libere:
Burca Alexandru
Ceban Nicolai
Chirtoca Alexandru
Ianulov Piotr
Nedealco Evgheni
Perpelita Andrei
Romanov Alexandr
Sava Mihail

Tir cu talere:
Bicov Alexandru

Sambo:
Cretu Ecaterina
Repesco Natalia
Repida Ana
Meleaschevici Valeri

Judo:
Duminica Valeriu
Nacu Artiom
Budescu Cristina

Scrimă:
Jelachi Aliona
Mateişin Piotr

Cicilsm:
Braico Alexandr
Cioban Sergiu
Raileanu Cristian

Canoe:
Tarnovschi Oleg
Natalia Gulco

Box:
Venglovscasia Lilia
Belous Vasilii
Carapcevschii Victor
Ciobanu Petru
Galagot Dmitri
Gojan Veaceslav
Ialimov Victor
Ivaniuc Vadim
Riscan Alexandr
Zavatin Alexei

Tir cu arcul:
Olaru Dan
Mirca Alexandra