În Moldova a fost lansat Indexul pentru Protecția Copilului

Pe data de 16 iunie a fost lansat în Moldova un nou proiect menit să măsoare respectarea drepturilor copiilor în Moldova. Acesta este realizat în comun de World Vision International și ChildPact.

Mariana Ianachevici, directorul executiv al asociației AVE Copiii și președintele ChildPact a subliniat că Indexul pentru Protecția Copilului a fost creat pentru a monitoriza și influența politicile naționale. regionale și internaționale.

Indexul pentru Protecția Copilului este un instrument magnific de susținere deoarece reflectă statutul reformei protecției copiilor la nivel regional și național; acesta identifică necesitățile și lipsele în sistemele de protecție a copiilor și permite comparația trans-regională, aducând mai aproape actori din diferite sectoare și creând un cadru pentru cooperarea dintre guverne, donatori și societatea civilă”, a declarat doamna Ianachevici

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.