17:25:16 19.04.2024
Stiri

Ion Sturza dezvăluie o „INVESTIȚIE de SUFLET” pe care o are în R. Moldova

Social 21.06.2015 10:17 Vizualizări1542 Autor: Ziarul National
Ion Sturza dezvăluie o „INVESTIȚIE de SUFLET” pe care o are în R. Moldova


Fostul prim-ministru al R. Moldova, Ion Sturza, în prezent un prosper om de afaceri, a dezvăluit, pe o rețea de socializare, că finanțează și conduce de mai mulți ani o asociație obștească din R. Moldova care instruiește copiii și tinerii pentru a se afirma cu succes în economia de piață.

Ieri, asociația Junior Achievement Moldova a împlinit 20 de ani.

„L-am condus și finanțat toți acești ani. 200 000 copii implicați!”, a comentat Sturza.

Junior Achievement activează în Moldova din anul 1995 şi este membră a reţelei JA Worldwide www.ja.org şi a Centrului Regional de la Bruxelles, JA-YE Europa www.ja-ye.org. JA Worldwide este cea mai mare și cea mai dinamică organizație orientată spre educația economică și antreprenorială, fiind prezentă în 123 de țări.

În prezent, în colaborare cu Ministerul Educației al Republicii Moldova și Fundația „Familia Sturza”, programele JA Moldova sunt oferite în 130 şcoli şi licee din republică, unde circa 8 000 elevi din clasele I-XII beneficiază atât de activităţile didactice în clasă, cât şi de diverse activităţi extracurriculare, cum ar fi olimpiade la economie, târguri şcolare, tabere de vară etc.

În cadrul programelor de educaţie economică oferite de Junior Achievement, profesorul şi elevul învaţă prin acţiune. Prin activitățile de tip „learning by doing” desfășurate la clasă și interacțiunea cu consultanții voluntari din comunitatea de afaceri, tinerii dobândesc competențe esențiale pentru viață, experiențe inedite, oportunitatea de a participa la competițiile internaționale din cadrul programelor, apartenența la rețea globală educațională și profesională.La ora actuală oferta educațională a organizației conține 19 programe, pentru toate nivelurile de vârstă de la clasa I la a XII-a.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md