Merkel cere ca UE să taie ajutoarele acordate Turciei în vederea aderării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancelarul german în exerciţiu Angela Merkel îndeamnă la o reducere a ajutorului financiar acordat de Uniunea Europeană Turciei în vederea unei eventuale aderări, denunţând direcţia îngrijorătoare pe care au luat-o, în opinia ei, democraţia şi statul de drept în această ţară, relatează The Associated Press.

Cancelarul german, Angela Merkel, a lăudat joi Turcia pentru modul cum gestionează problema refugiaților, dar a spus că este „foarte îngrijorată” în legătură cu încălcarea statului de drept și și-a exprimat sprijinul pentru reducerea fondurilor UE care sunt acordate Ankarei în cadrul eforturilor sale de aderare la blocul comunitar, relatează agenția Reuters.

„În termenii valorilor noastre democratice, evoluțiile din Turcia au fost deosebit de negative. Nu numai că sunt arestați germani, dar întregul stat de drept din Turcia se îndreaptă într-o direcție greșită. Suntem îngrijorați în legătură cu aceasta. Și eu voi susține o reducere a fondurilor de preaderare”, a declarat dna Merkel la începerea unui summit al UE la Bruxelles.

„Și voi spune de asemenea în mod clar că Turcia face o treabă bună în ce privește refugiații și că avem obligații în baza acordului UE-Turcia. Noi am promis trei miliarde de euro pentru următorii ani, în plus față de alte trei miliarde pe care le-am acordat deja. Trebuie să ne respectăm promisiunea”, a mai spus dna Merkel.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...