Lovitură dublă pentru Chirtoacă. Curtea de Apel îl lasă în arest la domiciliu: „E circ. Râde UE de voi”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Magistrații Curții de Apel au respins recursul avocaților edilului suspendat al capitalei Dorin Chirtoacă, astfel acesta rămâne în arest la domiciliu, chiar dacă ne aflăm în campanie electorală, iar până la referendumul de demitere a acestuia a rămas exact o lună.

După ce, astăzi, Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a decis să nu-l înregistreze pe edilul suspendat al capitalei Dorin Chirtoacă în calitate de participant la referendumul din 19 noiembrie curent privind revocarea sa din funcție, judecătorii de la Curtea de Apel nu au satisfăcut solicitarea avocaților acestuia, astfel edilul liberal rămâne în arest la domiciliu.

Chirtoacă califică decizia drept ilegală și absurdă. „Este amuzant ceea ce se întâmplă. Ce este cu acest circ? Râde Uniunea Europeană de voi. Nu înțeleg frica lor. De ce le este frică, de Igor Dodon, de PSRM, de a mă lăsa să îmi expun punctul de vedere cu privire la referendum? Doar este organizat de ei, de PSRM. La anul, prin alegerile parlamentare, vor îngropa toți cetățenii la pachet, ala cum mă îngroapă acum pe mine”, a comentat Chirtoacă.

Citește și: Reacția lui Chirtoacă la refuzul de a fi înregistrat la Referendum: La înmormântare fără „mort”

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost reţinut la 25 mai de procurorii anticorupţie şi CNA în dosarul parcărilor cu plată. Acesta a fost pus oficial sub învinuire și eliberat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Judecătoria sectorului Buiucani al capitalei, concomitent cu, conferința susținută de liderul PL, Mihai Ghimpu, când acesta a anunțat că formațiunea sa părăsește coaliția de guvernare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...