06:14:12 19.04.2024
Stiri

LOVITURĂ de imagine pentru FMF. Un fost „BALON DE AUR” ar putea să-i ia locul lui Dobrovolski la cârma naționalei R. Moldova

Sport 19.10.2017 15:36 Vizualizări3966 Autor: Ziarul National
LOVITURĂ de imagine pentru FMF. Un fost „BALON DE AUR” ar putea să-i ia locul lui Dobrovolski la cârma naționalei R. Moldova


Fostul internațional olandez, deținător al „Balonului de Aur” în anul 1987, Ruud Gullit, ar putea fi viitorul selecționer al naționalei R. Moldova de fotbal. Olandezul a fost văzut la Chișinău zilele trecute și în scurt timp ar putea fi numit selecționer, în cazul în care va ajunge la un acord cu Federația Moldovenească de Fotbal.

Olandezul Ruud Gullit a fost recent la Chișinău pentru a negocia viitorul contract. „Pe 16 octombrie acesta a fost văzut la restaurantul La Taifas, unde de obicei FMF își servește oaspeții de onoare. Șansele ca Gullit să preia Naționala sunt de 30%”, a scris jurnalistul Sandu Grecu pe blogul său.

În continuare, jurnalistul spune că din surse sigure știe că pe lista scurtă a celor de la FMF este și turcul Engin Firat. „Nu vă spune multe acest nume, dar... este unul dintre antrenorii cotați ai Turciei și a fost aproape să preia naționala încă din vară, când l-ar fi înlocuit pe Dobrovolski dacă acesta ar fi călcat strâmb în Georgia. Firat a fost de mai multe ori în Moldova și chiar a negociat cu un club de la noi. A fost secundul lui Ali Daei la Naționala Iranului (2007-08), deși în acte anume el figura ca principal, pentru că Daei nu avea licență. A condus mai multe echipe mici din Turcia. A fost și pe la cele mari, însă doar ca secund. A lucrat și în Germania sau SUA (2017). Șanse de 30%”, a adăugat acesta.

Un alt nume greu din fotbal care ar putea prelua naționala după ce echipa lui Igor Dobrovolski a acumulat doua două puncte în preliminariile pentru Campionatului Mondial din 2018 este fostul internațional moldovean și primul căpitan al „tricolorilor”, Alexandru Spiridon.

„A mai antrenat naționala Moldovei doar 4 meciuri, în 2001, când a încheiat ciclul început de Alexandru Mațiura. Atunci a fost doar interimar, iar FMF nu i-a propus un contract, fapt care l-a supărat foarte mult. Pentru cine nu știe, Spiridon este foarte supărăcios. După plecarea de la Zenit, unde a fost secundul lui Mircea Lucescu, n-a mai antrenat. Este binecunoscut microbiștilor din Moldova. Șanse - 30%”, a conchis Grecu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md