Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general interimar i-a primit la Primărie pe organizatorii și participanții festivalului ”A ruginit frunza din vii”

   1485

Primarul general interimar, Nistor Grozavu, s-a întâlnit astăzi, la Primărie cu un grup de promotori ai artei corale, organizatori și participanți ai festivalului "A ruginit frunza din vii".

În context, edilul-șef a precizat că în acest an, deschiderea sărbătorii "Hramul Orașului Chișinău" a fost organizată cu participarea colectivelor corale. "Având în vedere reacția publicului, această practică ar trebui adoptată și în continuare", a spus Nistor Grozavu.

Elena Marian, președinta Asociației muzical-corale din Moldova a precizat că în acest an festivalul "A ruginit frunza din vii" este la cea de-a zecea ediție și întrunește 22 de formații corale din 7 state. "Când copiii cântă în cor, muzica ajunge de la suflet la suflet". Potrivit Elenei Marian, muzica corală îi face pe oameni să mai uite de cotidian și de grijile care îi macină zi de zi și a îndemnat publicul să vină la concerte.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții artei corale au spus că ediția curentă a Festivalului are un bun început, deoarece a început de la ... Primărie.

Promotorii artei corale au enunțat propuneri vizavi de susținerea financiară de către municipalitate a festivalului internațional coral "A ruginit frunza din vii". La rândul său, primarul general interimar de Chișinău a promis susținere  promotorilor artei corale pentru viitor, atunci când bugetul Direcției Cultură va fi mai mare, sugerând totodată că multe evenimente culturale, inclusiv Hramul orașului, pot fi organizate și cu ajutorul sponsorilor.

La eveniment au participat reprezentanți ai artei corale din Macedonia, Bulgaria, Republica Moldova, Polonia, România, Ucraina etc.