(VIDEO) Elevii și profesorii de la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol protestează în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Elevii și profesorii de la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol, cu sediul la Doroțcaia, împreună cu Asociația Promo-LEX manifestă, joi, în fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

Manifestația are loc în contextul celor 5 ani de când Curte Europeană pentru Drepturile Omului a pronunțat Hotărârea în cauzele Catan şi alţii 27 c. Moldovei şi Rusiei, Caldare si alții 42 c. Moldovei şi Rusiei, Cercavschi și alți 98 c. Moldova şi Rusia. Reclamanții sunt profesori, elevi și părinți din trei școli cu predare în grafia latină din regiunea transnsitreană a Moldovei.

Prin această Hotărâre a fost recunoscută violarea Articolului 2 Protocol 1 – Dreptul le Educaţie. Responsabile de această încălcare fiind recunoscute autoritățile din Federaţia Rusă. Până la moment această Hotărâre nu a fost executată. În același timp intimidările elevilor și profesorilor continuă.

Manifestanții anunță că pledează pentru executarea de către Federația Rusă a Deciziei Curții Europene pentru Drepturile Omului din 19 octombrie 2012 în cauza Catan ș.a. c. Moldova și Rusia și garantarea dreptului fiecărei persoane din regiune de a studia în limba maternă sau în instituția aleasă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...