/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ „Invizibili printre noi” - 123 de adulți și 24 de copii, traficați în 2017

missing
18 octombrie 2017, ora 19:50

La Chișinău au fost expuse astăzi mai multe figurine pe care au fost inscripționate istorii reale ale victimelor traficului, care trăiesc printre noi, dar pe care nu-i vedem. Pe una dintre acestea este expusă istoria de viață a unui bărbat care a mers în Turcia la muncă. Acolo, viața lui a luat o altă întorsătură. Apoi, a fost anunțat că trebuie să întoarcă o datorie.

I s-a spus că trebuie să-și vândă un rinichi. Cinci zile a fost spitalizat, apoi a fost întors în țară cu 1500 de dolari și cu dizabilitate pe viață”, spune Diana Bojenco, director al Centrului de asistență și protecție a victimelor și potențialelor victime a traficului de ființe umane din Chișinău.

La eveniment au participat mai mulți elevi, asistenți medicali, psihologi, membri de ONG-uri din mai multe orașe ale țării. Această doamnă ne-a povestit o altă istorie. O rudă de-a ei a mers peste hotare la munca. Acolo, însă, a fost somată să se prostitueze.

Undeva 2-3 ani nu am știut nimic de ea. Au adus-o acasă, dar într-o stare că noi nici nu am cunoscut-o”, mărturisește Angela Covaleu, membră a Centrului de Sănătate a Tinerilor, Ungheni.

Omenii spun că au învățat lucruri utile în timpul acestui seminar.

Trebuie să facem diferența dintre oamenii de rând și traficanți”.

Să știm concret unde ne ducem, să nu ne ducem cu persoane pe care nu le cunoaștem”.

Campania este organizată de Comitetul Național și comisiile teritoriale pentru combaterea traficului de ființe umane.

Va permite stabilirea unor rezultate mai strânse cu societatea civila și autoritățile, instituțiile de stat, care luptă cu acest fenomen”.

Pe parcursul anului curent, au fost identificate 147 de victime ale traficului de ființe umane, dintre care 123 adulți și 24 copii. Aceștia au fost exploatați atât în interiorul tarii, cât și peste hotare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram