(VIDEO) Xenia Sobchak a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale din Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Xenia Sobchak va participa la alegerile prezidențiale din Rusia în 2018. Acest lucru a fost dat publicității astăzi printr-o scrisoarea expediată de prezentatoarea TV către revista rusă Vedomosti.

Administrația prezidențială a menționat că, Kremlinul a luat în calcul candidatura unei femei ca „partener de sparring” pentru Putin. Unele surse au numit-o atunci pe Sobchak. Jurnalista însăși a numit această informație o „încercare de o discredita”.

„M-am săturat să tac. De câteva luni mă gândesc la asta. Și nu pentru că așa sunt femeile – ele încearcă totul pe ele însăși, ci pentru că așa sunt eu – percep toate oportunitățile ca pe o provocare. În cei cinci ani care au trecut de la valul de protest din anul 2012, opiniile mele politice s-au format și sunt pregătită să vorbesc despre ele, să le apăr la cel mai înalt nivel”, a declarat aceasta.

,,Sunt Xenia Sobchak, am 35 de ani, și toată viața mea am locuit și lucrat în Rusia și mie nu-mi este indiferent ce va fi cu țara mea. Îmi asum responsabilitatea pentru toate acțiunile din arena publică și, realizând toate riscurile și dificultățile incredibile ale unei astfel de sarcini, am decis că participarea mea la alegerile prezidențiale ar putea fi într-adevăr un pas spre transformarea mult prea necesară a țării noastre”, se mai arată în mesajul acesteia.

Aceasta spune că merge la alegeri, nu doar ca un candidat, ci ca o voce a tuturor celor care nu pot deveni candidați.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...