Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

Din ediția de joi a Ziarului de Gardă, care poate fi găsit la toate oficiile poștale și chioșcurile de presă din țară, aflați detalii despre tragedia aviatică din Coasta de Fildeș în urma căreia 4 cetățeni moldoveni, membri ai echipajului, și-au pierdut viața.

De asemenea, citiți un interviu cu medicul Violeta Horn-Rusnac, stabilită în Elveția, care povestește despre diferențele enorme dintre sistemul de sănătate elvețian și cel din Republica Moldova. Tot în ziarul de joi găsiți și un interviu cu Nils Muižnieks, comisarul Consiliului Europei pentru drepturile omului, care vorbește despre restanțele Moldovei în implimentarea reformelor în justiție.

Reporterii Ziarului de Gardă au studiat timp de câteva săptămâni cum funcționează mecanismul oligarhiei în trei țări din spațiul ex-sovietic: R. Moldova, Georgia și Ucraina, iar în ziarul joi puteți vedea care sunt regulile de joc în cele țări marcate de oligarhie.

Din suplimentul „Stop Fals” aflați cum a fost reflectat subiectul suspendării finanțării europene la instituțiile media afiliate politic și cum au încercat acestea să transfere acest eșec pe umerii guvernelor anterioare.

Dosar: Mlaștina oligarhiei: Moldova, Ucraina și Georgia
La Marginea Europei: Interviu cu Nils Muižnieks, Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului: „Nu totul ce trebuie de făcut necesită neapărat bani”
Exclusiv: Violeta Horn-Rusnac, medic, Elveția: „Nu nu aș mai putea lucra în acest sistem foarte putred”
Reporter Special: Patru moldoveni au decedat într-un accident aeronautic pe țărmul Oceanului Atlantic
Reporter Special: „La noi poți să vii de la spital mai bolnav decât te-ai dus acolo”
Stop Fals: Suspendarea finanțării europene mediatizată eronat în presă
Diaspora: Diaspora înverzește Moldova
La Țară: Satele – viitoarele containere cu mâncare
Oameni: Vladimir Beșleagă: câteva exerciții de definire

Pe site-ul www.zdg.md, nu apar toate articolele din ediția tipărită. Pentru a citi primul informațiile din Ziarul de Gardă, vă puteți abona la ediția pdf a ziarului, sau la cea tipărită, online, accesând link-ul https://zdg.md/web/pay