/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ I-au dat ascultare! Alexandru Jizdan și Monica Babuc, receptivi la indicațiile lui Plahotniuc

18 octombrie 2017, ora 18:52

Începând de astăzi, șoferii nu vor mai fi opriți aleatoriu de către polițiștii de patrulare. Cel puțin asta le-a cerut Alexându Jîzdan subalternilor, după ce ieri liderul democraților a ordonat încetarea hărțuirii șoferilor. „Pe parcursul ultimelor luni cu adevărat noi atestăm plângeri din partea cetățenilor care invocă faptul că deseori sunt stopați de agenții de patrulare fără a li se explica motivul stopării lor”, a declarat Alexandru Jizdan, ministrul de Interne.

Ministrul Jizdan spune că a perceput demersul de ieri a lui Plahotniuc ca pe o sugestie – nu ca pe un ordin. „Nu a fost un lucru coordonat între MAI și politic. A fost o sugestie a domnului Plahotniuc. Dacă nu era interesul sporit al societății sau a mass-media, poate noi nici ieșeam cu o astfel de conferință”, a adăugat Jizdan.

La doar câteva minute s-a contrazis, însă. „Este adevărat că noi ieșim în urma declarațiilor politice, dar în paralel nu doar asta ne preocupă. Spectrul de probleme este mult mai larg”, a menționat ministrul.

Și Monica Babuc a fost previzibil de receptivă la solicitarea lui Plahotniuc de a institui moratoriu asupra procesului de închidere a școlilor. Ea a apreciat inițiativa liderului PDM ca fiind una „memorabilă” și a anunțat că școlile nu vor mai fi închise. Asta după ce, cu o lună în urma, la ședința Guvernului, Babuc argumenta necesitatea închiderii școlii profesionale de la Ocțița și a altor cinci școli de tip internat din Orhei, Rezina, Leova, Hâncești și Cahul.

„Sunt instruiți 85 de elevi și ținând cont de prevederile Regulamentului privind finanțarea în bază cost per elev a instituțiilor publice de învățământ profesional tehnic. Bugetul instituției de învățământ nu va fi suficient pentru a acoperi cheltuielile ulterioare,” a menționat la ședința din 6 septembrie Monica Babuc.

Ministrul Monica Babuc este exponent PD și a preluat Educația urmare a reformării Guvernului în această vară. Ieri, la briefing, liderul PD încerca să pună întreaga vină pentru închiderea școlilor pe Maia Sandu, ex-ministră a Educației. La rândul ei, lidera PAS a spus că școlile se închid din cauza corupților care alungă oamenii din țară, acestea urmând a fi redeschise atunci când corupții vor ajunge la pușcărie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram