Igor Dodon anunţă acțiuni “la scară națională” de susținere a formei prezidențiale de guvernare

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi „demararea acțiunilor la scară națională în susținerea formei prezidențiale de guvernare”. Şeful statului a venit cu apel în adresa cetăţenilor de a-i susţine iniţiativa.

Astfel, în adresarea postată pe pagina oficială a Preşedinţiei se arată că “în situația în care puterea și opoziția pro-europeană fac tot posibilul pentru limitarea în acțiuni a președintelui țării şi în situația în care Președinția e blocată din toate părțile” pentru Moldova nu există altă soluție, decât trecerea la o formă de guvernare prezidențială cât mai rapid.

“Anunțăm despre demararea acțiunilor la scară națională în susținerea formei prezidențiale de guvernare”, se arată în adresarea lui Igor Dodon.

Potrivit şefului statului, timp de peste 26 de ani, în Republica Moldova “s-au tot făcut experimente politice”, iar acum timpul experimentelor a trecut.

“A venit timpul să ne luăm soarta în mâini și să ne construim singuri viața pe care o merităm cu toții.Forma prezidențiala de guvernare e unica șansă de viitor a Republicii Moldova și vom valorifica această șansă împreună”, se mai arată în adresarea preşedintelui.

Precizăm că la finele lunii septembrie Partidul Socialiștilor a anunțat lansarea unei inițiative cu privire la trecerea la forma de guvernământ prezidențială în Republica Moldova, în prezent republică parlamentară, adoptând şi o rezoluție în acest sens dn finalul unor acțiuni de protest la Cahul, Bălți și Anenii Noi.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.