/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Şeful ANRCETI şi-a dat demisia. Premierul a dispus crearea unei comisii care să verifice datele prezentate de agenție

18 octombrie 2017, ora 18:53

Premierul a menționat că cunoaşte bine situaţia în domeniu, precizând că Agenţia nu dispune de echipamentele necesare pentru monitorizarea permanentă a furnizorilor şi pentru analiza parametrilor de calitate.

Totodată, Pavel Filip a spus că a contactat Centrul Naţional pentru Frecvenţe Radio şi a constatat că angajaţii acestuia nu au fost solicitaţi anul acesta de către ANRCETI pentru a face măsurări. „Voi ați uitat că eu am avut un mandat la ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Să scrieți minciuni, cel puțin nu face față unor agenții”, a menționat premierul.

Șeful agenției nu a așteptat prea mult și a scris cerere de demisie. Aceasta a fost aprobată imediat de Guvern. Chiar și așa, prim-ministrul a cerut să fie creată o comisie de anchetă care să prezinte până la următoarea şedinţă de Guvern o analiză detaliată pe ce s-au bazat responsabilii de la ANRCETI, care au întocmit raportul în cauză.

„Nu stați comod în fotoliile de la agenție și să vă bazați pe rapoartele prezentate de către operatori. Personal pot să vă arăt drumurile pe care cade rețeaua și nu este legătură”, a declarat Filip la ședința Executivului.

Săptămâna trecută, Pavel Filip a denunțat calitatea proastă a serviciilor de telefonie mobilă. Disconfortul său a intrat imediat în vizorul celor de la Ministerul Economiei, care au organizat ieri o întrevedere cu responsabilii de la ANRCETI. În legătură cu semnalul telefonic, s-a convenit să fie comandat un studiu independent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram