/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Locatarii unui bloc din Chișinău nu au apă caldă de 23 de ani. S-au împotmolit în birocrație, promisiuni și contradicții

18 octombrie 2017, ora 18:25

În 2008, „Termocom” le comunica locatarilor că nu au apă caldă, pentru că mai mulți locatari ar fi renunțat la acest serviciu, fapt negat de locatari. Ulterior, „Termoelectrica” le-ar fi promis, în cadrul unei campanii organizate în luna mai, că va conecta gratis blocul la rețeaua de apă caldă. Nu s-a întâmplat, însă, deoarece blocul nu a încăput în proiect. Reprezentanții „Termoelectrica” susțin că au promis conectarea gratuită.

A venit ca ei nu fac gratis până la apartament, ei pun doar punctul termic gratis, restul trebuie să achităm noi. Dar, din start, când a fost inginerul, dlui a spus că până la apartament, inclusiv până la contor achită Termoelectrica”, afirmă o locatară a blocului, Diana Pisova.

Oamenii spun că și-au pus boilere de apa. Alții, însă, nu au posibilitate și sunt nevoiți să încălzească apa la aragaz.

Încălzim în căldare și ne scăldăm. Majoritatea suntem pensionari”.

Care au avut bani, au cumpărat boiler electric, care nu, încălzește căldarea la aragaz. Și așa facem baie ca să nu ne mănânce păduchii”.

Încălzim apă. Mai am o fiică la Flacăra, are apartament cu apă caldă, ne mai ducem acolo”.

Locatarii spun că, din cauza țevilor vechi și sparte, care nu au mai fost schimbate de mai bine de 25 de ani, dar și din cauza canalizării, blocul este frecvent inundat. De aici – miros urât și mucegai.

Subsolul e plin cu apă. Nu știu ce să facem cu Fondul Locativ. Avem tare mulți șefi, dar nimeni nu lucrează”, susține o altă locatară a blocului, Maria Crojevscaia.

Potrivit celor de la „Termoelectrica”, blocul locativ a fost inclus în pachetul de acte pentru anul 2018 pentru a fi instalat acolo un punct termic individual. Dar, având în vedere că întregul sistem ingineresc din interiorul blocului este proprietate a oamenilor, locatarii sunt cei care ar trebui să instaleze acest sistem în comun cu intreprinderea de gestionare a fondului locativ.

Termoelectrica nu are proprietate în interiorul blocului. Termoelectrica și astăzi poate conecta acest bloc la această apă menajeră, dacă ar exista rețele interne”, a spus directorul companiei „Termoelectrica”, Veceaslav Eni.

Urmare a intervenției echipei TV8, lucrurile par să se fi mișcat din punctul mort.

O să vedem ce e cu sistema în interiorul apartamentelor. Dacă locatarii nu au scos țevile, noi facem în interior. – Din contul fondului locativ?- Ceea ce ține de localul obștesc, de subsol, da, din contul fondului locativ”, afirmă directorul întreprinderii municipale Fondul Locativ Buiucani, Mihail Cărăuș.

În blocul de locuit de pe strada Cornului locuiesc peste 150 de oameni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram