MAI dorește implicarea voluntarilor în reglementarea traficului rutier

„Ați observat că în fiecare dimineață, în fiecare seară, atunci când sunt ambuteiaje, noi avem oameni în stradă care încearcă să fluidizeze traficul rutier. Noi avem deja angajați ai poliției dimineața și la amiază la trecerile de pietoni, la toate liceele din municipiul Chișinău”, a declarat Alexandru Jizdan în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, ministrul a relatat că MAI lucrează la elaborarea unui concept care ar prevedea implicarea voluntarilor în procesul de reglementare a traficului rutier, concept realizat împreună cu ONG-urile locale.

Este de precizat faptul că în ultimele zile la cele mai aglomerate intersecții din Chișinău au fost observați mai mulți agenți de patrulare care se ocupau de fluidizarea traficului în orele de vârf, când se formează ambuteiaje.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.