/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Politica cu Andrei Popov. Își mint alegătorii? Juc: Socialiștii nu au cerut 25 de mandate pentru diasporă

17 octombrie 2017, ora 19:27

Cel puțin jumate din circumscripții, 25%, trebuie să fie oferite pentru diasporă și pentru regiunea transnistreană”, susține președintele țării.

Cifra de 25 de mandate, cineva din cei trei socialiști, deputatul Vasile Bolea, deputatul Batrâncea sau consilierul președintelui, Maxim Lebedinschi, cineva din ei a vociferat această cifră?”, întreabă moderatorul Andrei Popov.

Eu cred că nu. Nu-mi amintesc, dar mătincă nimeni nu a pronunțat această cifră. Eu știu că ei au insistat la 15 mandate, 10+5”, susține Victoria Juc, membrul comisie pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente.

În opinia oaspeților emisiunii, președintele pur și simplu a jucat și în acest cartea populismului. „Pentru această categorie, de la început 25 de mandate este ireal. Și de fapt, este periculos”, a menționat Angela Colațchi, docent în științe sociologice.

În viziunea mea din start era clar că nu va fi realizată. Din motiv că 51 – 25, 26 de mandate rămân pentru țară”, adaugă jurnalista Galina Vasilieva.

„Am tot mai multe argumente să cred în aceea că președintele uneori își permite să facă declarații care nu sunt urmate de fapte reale. Este mai mult un PR care apoi se întoarce înapoi ca un „boomerang” și lovește în el”, susține Andrei Popov.

Am solicitat o reacție de la purtătorul de cuvânt al președintelui, Ion Ceban. Deocamdată, însă, acesta nu a venit cu un răspuns.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram