/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Dodon, suspendat din funcție? Interimatul ar urma să fie exercitat de Candu sau Filip

17 octombrie 2017, ora 19:39

„Curtea Constituțională hotărăște – 1. În sensul articolului 91 din Constituție, refuzul președintelui de a-și executa obligațiile constituționale constituie imposibilitate temporară de a-și exercita atribuțiile în cauză și justifică instituirea interimatului funcției”, a declarat Tudor Panțâru, Președintele Curții Constituționale.

Astfel, pe perioada interimatului, atribuțiile lui Igor Dodon vor fi preluate fie de președintele Parlamentului, fie de prim-ministru, în cazul în care primul refuză. Potrivit hotărârii Curții Constituționale, premierul îl poate desemna totuși de Eugen Sturza la cârma Ministerului Apărării fără ca Dodon să semneze vreun decret în acest sens. De partea cealaltă, Igor Dodon a acuzat Curtea de uzurparea puterii în stat și spune că, de fapt, nu a fost suspendat și că nu are de gând să semneze niciun decret.

„Dacă vă considerați așa de tari și puternici, haideți la referendum. Vă temeți? De aceea prin CC faceți interpretări de genul acesta? Eu vă promit că toți acei care își bat joc de voi, vor răspunde. Nu avem încă instrumente”, a menționat în cadrul unui briefing Igor Dodon.

Săptămâna trecută, președintele Comisiei de la Veneția a criticat atitudinea lui Igor Dodon față de Curtea Constituțională. Gianni Buquicchio a menționat că declarațiile amenințătoare împotriva judecătorilor Curții sunt inadmisibile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram