/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ce spune PDM de hotărârea Curții Constituționale de astăzi: „Noi vom respecta decizia. Nu este una politizată”

missing
17 octombrie 2017, ora 18:27

„Este poziția Curții Constituționale, care este destul de argumentată, noi nu o comentăm din simplul motiv că este o decizie băgată pe norma de drept, nu este politizată și cam în principiu era preconizat fiind că în Constituție se spune foarte clar care sunt competențele și care sunt împuternicirile. Considerăm în continuare că toți participanții și actorii politici vor respecta poziția pe care o are Curtea Constituțională”, a declarat Gamurari.

Totodată, ofițerul de presă PDM susține că partidul nu a avut nici o poziție privind hotărârea luată de Curte. Acesta afirmă că PD din start a spus că „suntem cei care vor respecta ceea ce va spune Curtea Constituțională”.

De asemenea, acesta a mai declarat că Partidul Democrat nu a optat pentru demiterea lui Dodon.

Amintim că Guvernul a solicitat Înaltului For Constituțional să interpreteze în regim de urgență prevederile articolului 98 alineatul (6) din Constituţia Republicii Moldova, în contextul refuzului semnării Președintelui Igor Dodon a decretului de numire în funcție pentru ministrul Apărării, Eugen Sturza (propus de Pavel Filip pe 12 septembrie și repetat a doua zi). Această situație creează un blocaj instituțional, consecințe grave nu doar pentru activitatea propriu-zisă a Guvernului, ci și riscuri pentru asigurarea securității naționale sau capacității de apărare a statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram