/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Schema anabolizantelor nu a fost anihilată? Sergiu Cebotari, fost angajat Poșta Moldovei, obligat să dezmintă informațiile

missing
16 octombrie 2017, ora 18:49

„Nu am fost citat niciodată, nu am știut despre existența acestui dosar, nu am fost audiat, chemat la judecată. Am aflat prin pagina de Facebook. Pe pagina oficială a Judecătoriei, datele lui cu caracter personal sunt umbrite cu XXX, iar ale mele sunt publicate. Asta nu este încălcare?”, susține Sergiu Cebotari, fost angajat IS Poșta Moldovei.

Astfel, instanța de judecată l-a obligat pe fostul șef al Serviciului control financiar și audit intern de la „Poșta Moldovei” să dezmintă public informațiile pe care le-a lansat anul trecut la două posturi de televiziune, inclusiv TV8. Sergiu Cebotari a declarat atunci că, prin intermediul „Poștei Moldovei”, zeci de colete cu substanțe interzise ar fi expediate zilnic în diverse țări europene, dar și în Statele Unite ale Americii. Mai mult, Sergiu Cebotari trebuie să achite 100 de mii de lei ca prejudiciu moral adus deputatului PDM, Eugeniu Nichiforciuc.

„Este pentru a-mi spune de a tăcea, de a nu fi activ împotriva acestei guvernări criminale. Mă refer la guvernarea de la PD”, adaugă Sergiu Cebotari.

Sergiu Cebotari spune că va contesta decizia la Curtea de Apel, mai ales că este convins că aceeași schemă continuă și astăzi.

„Este persoana din spatele schemei de anabolizante de la Poșta Moldovei, prin intermediul finului său de cununie Sergiu Batiușca. Pot s-o spun încă de zeci de ori. Schema de anabolizante merge și acum. – Și acum cine o conduce? – Cine a condus-o. Căpușa de sus nu s-a schimbat”, afirmă Cebotari.

Solicitat de TV8, șeful adjunct al întreprinderii, Sergiu Batiușca, nu ne-a răspuns la telefon. Deși nu am dat de Eugeniu Nichiforciuc, el a scris pe Facebook că „orice competiție electorală trebuie să aibă niște limite și că acestea au fost depășite de acuzațiile aberante” aduse la adresa sa.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat spune că are încredere în decizia magistraților. „Este clar că în contextul campaniei electorale vor fi aduse mai multe declarații. Să țină fiecare de cultura politică, juridică. – Deci, considerați că procesul respectiv cu siguranță a fost unul echitabil și nu a fost controlat de democrați? – Da, evident. Nici nu vreau să mă expun la această fază”, susține Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt PDM.

TV8 este dispus să ofere timpul necesar de emisie pentru discutarea acestui subiect. După ce a demascat schema cu anabolizante, Sergiu Cebotari și soția sa au fost demiși de la „Poșta Moldovei”. Parlamentul a instituit anul trecut o comisie parlamentară de anchetă, care a remarcat că mai multe instituții de sat și înalți funcționari se opun elucidării acestui caz, unii având o implicare directă în această schemă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram