/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Mărturiile soției comandatului avionului prăbușit în Coasta de Fildeș. „Îmi era atât de frică pentru el”

16 octombrie 2017, ora 17:28

Aveam o presimțirea rea și nu voiam să-i dau voie lui Jenea să plece”, spune declarat Ela, soția pilotului Evghenii Litovka. „Cred că accidentul a avut loc din cauza condițiilor meteorologice, furtună, ploaia. Aveam o presimțire rea și nu vroiam să-i permit să plece. Dar, el avea nevoie de operație și îmi spunea: „Trebuie de lucrat”. Și-a împachetat lucrurile și a plecat… Avea o problemă cu piciorul și trebuia să-i fie realizată operație…”, explică femeia.

Totodată, văduva afirmă că câștigurile soțului său nu erau mari. „Înainte era bine, dar acum cu fiecare an era din ce în ce  mai rău. Două sau trei mii de dolari în funcție de timpul de zbor”, explică femeia. Ela spune că pe 23 octombrie curent urmau să fie patru luni de când soțul său a plecat de acasă. „„Încă un pic”, spunea el „Încă un pic””, povestește femeia, explicând că Evghenii planifica să revină acasă în decembrie, atunci când urma să fie înlocuit de un alt pilot.

Evghenii Litovka era pensionar. „Era într-o formă foarte bună, a trecut comisia cu bine…”, ne spune Ela. Femeia adaugă că mereu i-a fost frică pentru viața soțului său. „Îmi era atât de frică pentru el. Trebuia să zboare în zonele „fierbinți”, nu doar în Africa, dar și Irak, Afganistan … Are o experiență imensă de zbor. Zbura din anul 2000. Mereu l-am rugat să plece, să nu mai zboare, dar oare bărbații ascultă?”, afirmă Ela.

Soția lui Evghenii își amintește că în ajun au discutat despre fiul lor și viitor. „Am vorbit cu Jenea în ajunul morții sale, joi. Aveam o dispoziție foarte bună, am râs împreună. Și el a vorbit cu mine mai mult ca niciodată. De obicei vorbim câte 10-15 minute, dar joi am vorbit 36 de minute. Am reușit să vorbim despre toate, despre fiu, viitor. La sfârșitul discuției a fost chemat să mănânce și eu i-am spus. Bine, Jenea. Pe curând. Te sărut. Și el mi-a spus că mă iubește”, mărturisește Ela.

Amintim că în urma tragediei aviatice din Coasta de Fildeș patru moldoveni și-a pierdut viața. Aceștia sunt: comandatul echipajului – Evgheni Litovka, pilotul secund Alexandru Șikanov, inginerul Pavel Besidin și conaționalul Melniciuc. Alți doi moldoveni au fost spitalizați, iar acum viața lor este în afara oricărui pericol.

Menționăm că, o echipă de experți din Republica Moldova va pleca de urgență în Republica Coasta de Fildeș pentru a participa în calitate de observatori la investigarea cauzelor accidentului aeronautic produs pe 14 octombrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram