15:05:20 29.03.2024
Stiri

DEFINITIV // Amendă usturătoare pentru un agent economic care NU a livrat medicamente Institutului Oncologic

Economie 16.10.2017 14:00 Vizualizări2465 Autor: Ziarul National
DEFINITIV // Amendă usturătoare pentru un agent economic care NU a livrat medicamente Institutului Oncologic


Curtea Supremă de Justiție a obligat, recent, „Medeferent Grup" S.R.L. să achite o amendă de aproape 142 de mii de lei, pentru că întreprinderea a refuzat să livreze integral și în termen, la începutul anului 2015, medicamente către Institutul Oncologic din Chișinău.

Instanța a stabilit că, astfel, această firmă a pus în pericol sănătatea oamenilor, deși câștigase licitația respectivă, iar statul alocase bani pentru medicamente.În plus, Institutul Oncologic nu avea dreptul să achiziționeze medicamente de la alte întreprinderi în acea perioadă.

Menționăm că „Medeferent Grup" S.R.L. este una dintre cele șase firme - „Dita EstFarm" S.R.L., „Esculap-Farm" S.R.L., „SanFarm Prim" S.A., „Metatron" S.A. și „R&P Bolgar Farm" S.R.L. - amendate în anul trecut de către Consiliul Concurenței cu 17,4 milioane de lei în total, pentru că au refuzat neîntemeiat să-și onoreze obligațiile contractuale și să livreze integral și în termen medicamente către instituțiile medicale la începutul anului 2015.

Consiliul Concurenței a constatat că întreprinderile respective au deținut în anul 2015 poziție dominantă pe piața livrării medicamentelor contractate de la instituțiile medico-sanitare publice, în urma licitației organizate de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale pe 10 septembrie 2014. Totodată, întreprinderile nu au livrat integral și în termen instituțiilor medico-sanitare publice cantitățile necesare de medicamente comandate, în conformitate cu condițiile contractuale.

Asta deși Serviciul Vamal a arătat că medicamentele care au lipsit la instituțiile medico-sanitare publice din cauza nelivrării sau livrării insuficiente au fost importate pe teritoriul Republicii Moldova de către cele șase întreprinderi.

Consiliul Concurenței a stabilit că firmele respective au comis un abuz de poziție dominantă, iar acțiunile lor au perturbat procesul medical și au dăunat calității serviciilor medicale prestate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md