/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Atenționare de călătorie în Irlanda. Autoritățile locale au emis cod roșu de vânt puternic

missing
16 octombrie 2017, ora 11:04

Sinopticienii anunță că pentru perioada 16 octombrie 2017, ora 9,00 — 17 octombrie 2017, ora 3,00 a fost emisă o alertă de vânt puternic, cod roșu pentru regiunile Wexford, Mayo, Galway, Kerry, Clare, Limerick, Cork și Waterford și cod portocaliu pentru restul țării.

Condițiile meteorologice prognozate atenționează cu privire la creșterea în intensitate a uraganului Ofelia (3 din 5 pe scara intensității) și trecerea acestuia la stadiul unei furtuni post-tropicale. Furtuna se va manifesta prin vânt intens ce va depăși 80 km/h, iar pe alocuri, în special pe coasta de Vest, rafalele pot atinge peste 130 km/h. Sunt așteptate valuri puternice, posibile inundații, întreruperi în furnizarea energiei electrice și pagube materiale, precum și perturbări ale circulației rutiere, feroviare, aeriene și navale și ale serviciului de telefonie mobilă, se mai arată în comunicatul de presă.

Grupul de Coordonare pentru Situații de Urgență irlandez estimează că aceasta va fi cea mai puternică furtună care va lovi Irlanda, într-o statistică pe ultimii 50 de ani.

Pentru a fi la curent cu situația din Mexic puteți să consultați pagina Ambasadei României în Irlanda, care furnizează informații de ultimă oră – dublin.mae.ro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram