În condiţiile în care în Hong Kong este în vigoare o alertă de grad 8 din cauza taifunului Khanun, oficialii turneului au emis o avertizare conform căreia finala de tenis este puţin probabil să aibă loc din cauza vremii extreme.

"Dacă semnalul de alertă de grad 8 este coborât înainte de ora 20:00 astăzi, meciurile vor fi reprogramate pentru a începe cât mai curând posibil ", se spune în comunicat. "Din cauza vremii nefavorabile, se aşteaptă ca satul turneului să fie închis astăzi".

Observatorul meteorologic din Hong Kong a emis alerta de furtună duminică, la ora locală 08.40, meteorologii aşteptându-se ca taifunul să treacă la 200 km de Hong Kong până duminică după-amiază, însoţit de vânturi puternice.Conform Xinhua, Centrul meteorologic naţional al Chinei a menţinut pentru duminică o alertă portocalie pentru taifunul Khanun, care se apropie de coastele sudice ale ţării, aducând furtuni puternice. Taifunul este probabil să lovească coasta provinciei Hainan în primele ore ale zilei de luni, cu vânturi de până la 40 de metri pe secundă.