Cum i-a propus Băsescu lui Voronin unirea României cu Republica Moldova; Liderul PCRM a dezvăluit că Băsescu îl suna noaptea, beat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul președinte Traian Băsescu a reiterat recent că i-a propus fostului său omolog din Republica Moldova, Vladimir Voronin, să unească cele două țări.

În perioada în care a fost preşedinte, Traian Băsescu i-ar fi propus lui Vladimir Voronin unirea României cu Republica Moldova, dar şi preluarea de către acesta din urmă a funcţiei de preşedinte al României Mari.

Voronin a confirmat existenţa unei astfel de propuneri, subliniind că Băsescu a expus-o în timp ce se afla în faţa hărţii Republicii Moldova.

„El nu vrea să recunoască despre ce a vorbit cu mine, dar ştiţi ce mi-a propus? Eu nu ştiu, poate aceste propuneri au legătură cu diagnoza pe care o are Băsescu, dar el mi-a spus: domnule Voronin, facem Unirea şi eu contribui ca dumneavoastră să fiţi viitorul preşedinte al României Mari”, a declarat Vladimir Voronin vineri, 13 octombrie, la emisiunea „Peatniţa” de la RTR Moldova.

Voronin a mărturisit că după această ofertă percepţia sa vizavi de Traian Băsescu s-a schimbat radical: a ajuns să îl privească „precum priveşte doctorul la pacient”.

Interesant este că Traian Băsescu se oferise să îi cedeze liderului comuniştilor preşedinţia României Mari, iar el urma să devină vicepreşedinte.

În mai 2013, Voronin, la acel moment liderul comuniștilor din Republica Moldova, susținea că Băsescu îl suna noaptea, beat, pentru a-i propune unirea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...