19:12:45 20.04.2024
Stiri

Șase „Land Rover”-uri de la EUBAM pentru Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal

Economie 15.10.2017 15:00 Vizualizări2568 Autor: Ziarul National
Șase „Land Rover”-uri de la EUBAM pentru Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal


Misiunea EUBAM a donat șase automobile de model „Land Rover” Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal al Republicii Moldova. Autoturismele, care au fost utilizate anterior de către EUBAM, sunt capabile să funcționeze în toate condițiile de teren, ceea ce va contribui la sporirea capacității ambelor servicii de a efectua patrulări și operațiuni de-a lungul întregii frontiere pe tot parcursul anului.

Ambasadorul Andrew Tesoriere, Șeful Misiunii EUBAM, a declarat că donația este „un semn de asumare a responsabilităților” pentru inițiativele derulate de EUBAM de către serviciile partenere din R. Moldova.

„În ultimii ani, atât Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, cât și Serviciul Vamal, au introdus abordări noi și inovatoare, inclusiv patrularea echipelor mobile comune și sunt sigur că aceste automobile vor facilita extinderea acestor practici moderne de management la frontieră”, a declarat la evenimentul de donare a mașinilor Andrew Tesoriere.

„Donarea celor trei automobile va contribui cu certitudine la eficientizarea activităților de prevenire și combatere a infracționalității transfrontaliere, dar confirmă și efortul comun pentru îmbunătățirea mobilității Poliției de Frontieră și prestării de servicii de calitate și operative la frontieră”, a spus și șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari.

Ceremonia de predare a autoturismelor a avut loc pe 12 octombrie în incinta Aparatului Central al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al Moldovei. În iunie 2016, EUBAM a mai donat opt automobile partenerilor săi din Moldova în cadrul strategiei sale de transfer și sustenabilitate. Misiunea continuă să ofere zilnic recomandări polițiștilor de frontieră și ofițerilor vamali de la frontiera moldo-ucraineană privind controalele la frontieră, procedurile vamale, analiza de risc și măsurile de combatere a criminalității transfrontaliere.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md