16:00:08 25.04.2024
Stiri

CONFIRMAT // Patru cetățeni moldoveni au decedat în accidentul aviatic, iar alți doi au fost răniți: Un grup de experți ai R. Moldova pleacă de urgență în Coasta de Fildeș

Social 15.10.2017 14:22 Vizualizări1932 Autor: Ziarul National
CONFIRMAT // Patru cetățeni moldoveni au decedat în accidentul aviatic, iar alți doi au fost răniți: Un grup de experți ai R. Moldova pleacă de urgență în Coasta de Fildeș


Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) confirmă faptul că patru cetățeni ai R. Moldova au decedat, ieri-dimineață, într-un accident aviatic, după o tentativă eșuată de aterizare a aeronavei pe aeroportul de la Abidjan, cauzată de condițiile meteo nefavorabile.

„Aeronava prăbușită efectua zboruri pentru armata franceză și avea la bordul său zece persoane, dintre care şase cetățeni ai Republicii Moldova și patru cetățeni ai Republicii Franceze. Conform datelor obținute de la autoritățile ivoriene, patru cetățeni ai Republicii Moldova au decedat în urma accidentului, iar ceilalți doi au fost preluați de către armata franceză pentru acordarea îngrjirilor medicale. Ministerul menține legătura cu aurotitățile ivoriene și franceze pentru a stabili identitățile moldovenilor implicați în accident și va întreprinde toate acțiunile necesare ce se impun în asemenea situații”, se arată într-un comunicat de presă al MAEIE.

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat astăzi la Guvern celula de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului aviatic produs în Coasta de Fildeș în dimineața zilei de 14 octombrie.

Potrivit ultimelor informații, în timp ce se pregătea să aterizeze, un avion de tip cargo, care transporta înărcături pentru armata franceză, cu șase cetățeni ai Republicii Moldova la bord, s-a prăbușit în Oceanul Atlantic, neajungând 500 de metri până la pista de aterizare. Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile susțin că aeronava se afla într-o stare tehnică bună, iar membrii echipajului aveau o experiența mare de zbor. Conform autorităților ivoriene, în momentul producerii accidentului era furtună cu descărcări electrice.

Un comunicat de presă al Guvernului anunță că viața celor doi cetățeni moldoveni răniți este în afara pericolului.

„Vă rog să fiți într-o comunicare permanentă cu rudele celor decedați și ale celor care au avut de suferit și sunt spitalizați, astfel ca în orice moment să oferiți informația și tot suportul necesar”, le-a solicitat responsabililor subliniat Pavel Filip.

Un grup de experți din Republica Moldova s-a deplasat în Abidjan pentru a identifica cauzele exacte care au dus la producerea accidentului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md