"Mexicul este pe punctul de a negocia în mod real cu bună-credinţă şi speră să se ajungă la un acord", a declarat Agustin Carstens care prezidează, de asemenea, Comitetul Monetar şi Financiar (CMFI), organul de conducere a Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Subliniind că acest tratat, intrat în vigoare în 1994, este crucial pentru economia mexicană, el a apreciat că există "o mare marjă de manevră pentru modernizarea lui, pentru a-l face echitabil şi fructuos pentru cele trei ţări".

"În consecinţă, mizăm şi ne aşteptăm la o situaţie 'win-win'", a comentat guvernatorul.

Negociatorii Statelor Unite, Canadei şi Mexicului s-au reunit miercuri, la Arlington, în apropiere de Washington, pentru a continua până marţi discuţiile vizând modernizarea NAFTA.

Preşedintele american, Donald Trump, a denunţat în repetate rânduri acest tratat pe care îl consideră responsabil de distrugerea a mii de locuri de muncă din Statele Unite, în special în industria automobilelor din cauza delocalizărilor companiilor americane în Mexic pentru a profita de o mână de lucru cu costuri mai reduse.

Miercuri, Donald Trump, care intenţionează să reducă deficitul comercial uriaş al Statelor Unite cu Mexicul (peste 64 de miliarde de dolari), a reiterat ameninţarea sa de a se retrage din acest tratat dacă negociatorii nu ajung la un acord profitabil americanilor.