Două atentate cu mașini-capcană în Somalia. Cel puțin 22 morți și 40 de răniți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 20 de persoane au murit și alte circa 40 au fost rănite sâmbătă în explozia unei mașini capcană la o intersecție aglomerată din capitala somaleză Mogadishu, relatează agenţia DPA. O a doua mașină capcană a explodat în cartierul Madina, ducând la moartea a două persoane. Atentatele nu au fost revendicate, dar, potrivit primelor informaţii, ar fi fost conduse de islamişti somalezi care au legături cu Al-Qaida.

Potrivit poliţiei, majoritatea celor morţi sunt civili. Faţadele mai multe magazine din intersecţie au fost grav avariate de suflul exploziei. Ambulanţe cu echipe medicale au sosit la locul exploziei pentru a acorda ajutor victimelor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis laudă „o investiție unică în România”! Suma uriașă cu care a fost pusă țara noastră pe „harta mondială”

Nu se ştie deocamdată care a fost ţinta atacului. Hotelul Safari din apropiere este frecventat de somalezi care se întorc din străinătate, de angajaţi guvernamentali şi de jurnalişti. În mod obişnuit, forţele de securitate somaleze opresc şi percheziţionează vehicule la intersecţia respectivă.

Al-Shabaab, grupare islamistă afiliată reţelei teroriste Al-Qaida care urmăreşte înfiinţarea unui stat islamic în Somalia, comite constant atacuri în ţara est-africană.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...